Ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα το παραδέχεται: Έγκλημα οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα το παραδέχεται: Έγκλημα οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο
Αμαζόνιος AP

Στην παραδοχή ότι οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο συνιστούν "τεράστιο έγκλημα" προχώρησε ο Βραζιλιάνος πρέσβης στην Ελλάδα.

«Τεράστιο έγκλημα», χαρακτήρισε τις πυρκαγιές στην περιοχή του Αμαζονίου, ο πρεσβευτής της Βραζιλίας στην Ελλάδα, Cesario Melantonio Neto, μιλώντας νωρίτερα την Πέμπτη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής Προστασίας του Περιβάλλοντος, που είχε συγκληθεί με θέμα τις πυρκαγιές που πλήττουν τον Αμαζόνιο.

Συνεχίζοντας είπε πως εφέτος αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των μικρών πυρκαγιών που προσκλήθηκαν εσκεμμένα, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που συλλέγουν οι δορυφόροι της Βραζιλίας, της ΝΑΣΑ και του ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος «Κοπέρνικος».

Σύμφωνα με τον πρέσβη, οι πυρκαγιές αυτές πλήττουν κυρίως τις προστατευόμενες περιοχές και τις περιοχές που κατοικούν φυλές των αυτοχθόνων του Αμαζονίου. Τόνισε μάλιστα ότι το 25% των εδαφών της χώρας ανήκουν σε αυτόχθονες των οποίων ο πληθυσμός φθάνει σήμερα τις 500.000, από περίπου 5.000.000 που ήταν την εποχή των γεωγραφικών ανακαλύψεων. 

Συνεχίζοντας είπε ότι η προστασία των δασών και των αυτοχθόνων κοινοτήτων, είναι σημαντική για την κυβέρνηση της Βραζιλίας η οποία έχει κινητοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις στις οποίες έχουν προστεθεί και 9.000 στρατιώτες και πρόσθεσε ότι υπάρχουν δυσκολίες, γιατί η εδαφική έκταση είναι πολύ μεγάλη και οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν. Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση ο πρέσβης της Βραζιλίας είπε ότι η χώρα του έχει κάνει σημαντικά βήματα στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, έχοντας ξεκινήσει την παραγωγή αιθανόλης από το 1974 και βιοντιζελ από το 2003 και σημείωσε ότι η Βραζιλία παράγει το 16,6% των βοοειδών που καταναλώνονται παγκοσμίως και το 38% των πουλερικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα