Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στη Novartis και πρόκληση φθορών

Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Περίπου 30 άτομα πήδηξαν τον μαντρότοιχο της επιχείρησης και προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και την είσοδο πριν αποχωρήσουν

Εισβολή στις εγκαταστάσεις της Novartis πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα περίπου 30 μέλη του «Ρουβίκωνα».

Πήδηξαν τον μαντρότοιχο της επιχείρησης που βρίσκεται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και στην είσοδο πριν αποχωρήσουν.

Κατά την άφιξή τους οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πρόλαβαν να εντοπίσουν κάποιον και τα άτομα αυτά είχαν προλάβει να διαφύγουν. Λίγο αργότερα ακολούθησε σχετική ανάληψη ευθύνης από τον «Ρουβίκωνα» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και κείμενο που μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.

Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην "ανεξάρτητη" Ελληνική Δικαιοσύνη.

Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει".

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους εδώ

ADVERTISING

SHARE: