Ο Σαραλιώτης μπορεί να επιστρέψει στην Αστυνομία

Βασίλης Σαραλιώτης
Βασίλης Σαραλιώτης EUROKINISSI

Σύμφωνα με την νομοθεσία, ο Σαραλιώτης δικαιούται να υποβάλλει αίτηση επαναπρόσληψης στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και να λάβει αναδρομικά και τους αναλογούντες βαθμούς.

To δικαίωμα επανόδου στην υπηρεσία και πλήρους αποκατάστασης αποκτά ο συγκατηγορούμενος του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Βασίλης Σαραλιώτης αφότου κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, ο Σαραλιώτης δικαιούται να υποβάλλει αίτηση επαναπρόσληψης στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ η οποία θα κριθεί θετικά από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, καθώς έχει αθωωθεί οριστικώς.

ADVERTISING

Εκτός από την επανένταξη του στο Σώμα, δικαιούται να λάβει αναδρομικά και τους αναλογούντες βαθμούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, έκανε λόγο για "ευνοϊκή μεταχείριση" των Κορκονέα και Σαραλιώτη απο το δικαστήριο.

Σαραλιώτης: Νιώθω δικαιωμένος

«Λυπάμαι για το γεγονός διότι ήμουν εκεί τη μοιραία βραδιά δίπλα σε έναν υποτιθέμενο συνάδελφο που έκανε ότι έκανε, αλλά δεν είχα καμία συμμετοχή σε αυτό. Θέλω να με πιστέψουν. Πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη και για αυτό περίμενα και έκανα υπομονή τόσα χρόνια», λέει ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο δεύτερος πρώην ειδικός φρουρός που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Από την πρώτη στιγμή φωνάζω και έχω δηλώσει ότι είμαι αθώος και δεν είχα καμία συμμετοχή στο θάνατο του παιδιού και από εκεί και πέρα νιώθω δικαιωμένος γιατί ο αγώνας μου δικαιώθηκε επιτέλους. Έστω και αργά αλλά δικαιώθηκε», είπε στον ΑΝΤ1

Ο 42χρονος παρότι είναι εκτός φυλακής από το 2012 προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητά του, όπως λέει για να ζήσει ήρεμα στη Δράμα. Τα τελευταία χρόνια πουλούσε ως πλασίε καφέδες σε καταστήματα της πόλης.

«Από εδώ και πέρα θα ηρεμήσω και θα δω. Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτώ. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα για να καταλάβω ότι τελείωσε επιτέλους και να κάνω ένα καινούργιο ξεκίνημα», κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Γρηγορόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαραλιώτης: Νιώθω δικαιωμένος - Δεν έφταιξα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Γυμνασιάρχης Γρηγορόπουλου για Κορκονέα: Μην ξεχάσεις ποτέ τον φονιά του αδελφού μου

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του για την αποφυλάκιση Κορκονέα

SHARE:

24Media Network