Ο Σχολικός Εκφοβισμός μέσα από τα μάτια των παιδιών

Ο Σχολικός Εκφοβισμός μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η σχολική βία αποτυπωμένη μέσα από τα αθώα μάτια των παιδιών (Vids+Pics)

Με αφορμή την ημερίδα για τον Σχολικό Εκφοβισμό που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Πρότυπων Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Αθηνών-Μαράσλειο, το ΕΠΕΣ των σχολείων και το NEWS 247, ο εικαστικός όμιλος του Μαρασλείου έβαλε τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους να αποτυπώσουν με τα δικά τους μάτια τη σχολική βία.

Άλλοτε σε κόλλες χαρτιού και άλλοτε μέσω της τεχνολογίας τα παιδιά εκφράστηκαν και αποτύπωσαν τις ανησυχίες τους για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Φιγούρες ψηλές που υποδηλώνουν δύναμη, κοντά ανθρωπάκια που δείχνουν αδυναμία και φόβο. Φιγούρες εκφραστικές που δείχνουν αγωνία, φόβο, λύπη.

Ίδια εικόνα και στα animated video των παιδιών. Έντονες κινήσεις, λεκτική και σωματική βία.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας και πως θα φτάσετε εκεί

Δείτε τα βίντεο

 

Πληροφορίες για την ημερίδα

Η ημερίδα φέρει τον τίτλο “Σχολικός εκφοβισμός: Αναγνώριση και αιτίες του προβλήματος, οι πτυχές και η αντιμετώπισή του”, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στο Αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ από τις 10:00 έως τις 16:00.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ.  Ενδεικτικά, το πρώτο μέρος αφορά γονείς-μαθητές και το δεύτερο, εκπαιδευτικούς, ωστόσο όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει φυσικά και τα δύο μέρη της ημερίδας.

Μάλιστα, θα υπάρχει δυνατότητα για κατ’ ιδίαν συζήτηση με την έγκριτη ψυχολόγο κα. Ντούλη Θαλασσοχώρη.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα