Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στο δικαστήριο την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. (EUROKINISSIΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Δεν υπάρχει υπέρμετρη ή δυσανάλογη βλάβη για το κατηγορούμενο, ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός

Χωρίς να αναφερθεί στο σκεπτικό, η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν έκανε δεκτή ομόφωνα την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Άκη Τσοχααατζόπουλου.

“Σημερα δεν έχω δικαιωμα αλλά θα τα πούμε στην απολογία μου” ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Οκτωβρίου οποτε και θα ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων με πρώτο τον πρώην υπουργό.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας, είχε προτείνει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να μην αποφυλακιστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, καθώς “αν βγει από τη φυλακή μπορεί να διαπράξει εκ νέου το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”. Πρόσθεσε δε, ότι ανεπανόρθωτη βλάβη, την οποία επικαλείται η υπεράσπιση, δεν υφίσταται αναφορικά με τα προβλήματα υγείας που επικαλείται.

“Η βλάβη δεν είναι υπέρμετρη ή δυσανάλογη με την έννοια που απαιτεί ο νόμος. Σε κανέναν πιστοποιητικό δεν αναφέρεται ότι μειώθηκε η όρασή του” υποστήριξε. Ίδια τοποθέτηση είχε και για την ενδεχόμενη βλάβη της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, εάν εκείνος παραμείνει στη φυλακή, υποστηρίζοντας ότι “ο γιος του μεγαλώνει με φροντίδα μητέρας, των παππούδων και του θείου του. Δεν προκύπτει ότι η βλάβη ότι είναι ανεπανόρθωτη”.

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις του πιλοτικού προγράμματος: “Ακόμα όμως και να ενέπιπτε, θα απέρριπτα το αίτημα, καθώς ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να τελέσει πράξεις, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να επιτηρηθεί ο τρόπος τέλεσης νέων αδικημάτων με άλλα μέσα”.

Κατά την αγόρευσή του, ο συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Λ. Κοτσαλής, υποστήριξε ότι απαιτείται από το νόμο κίνδυνος βλάβης και όχι βλάβη. “Το θέμα της υγείας του είναι κυριαρχικό. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι σε κίνδυνο ζωής από την παράταση της φυλάκισης του. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν αλλά οι όροι νοσηλείας είναι χωρίς υπερβολή, απαράδεκτοι. Κίνδυνος φυγής ή άλλων πράξεων δεν υπάρχει. Απλά μπορεί να επικαλεστεί κανείς τον κίνδυνο για να αποκλείσει την αποφυλάκιση” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο σημείο υπογράμμισε και ο Γιάννης Παγορόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αφού πλέον δεν είναι υπουργός ούτε θα μπορέσει να αποκτήσει εκ νέου αυτή την ιδιότητα. “Το δικαστήριο οφείλει να ενσκύψει και να δει αν το πρόβλημα υγείας μπορεί να προκαλέσει υπέρμετρη βλάβη. Και κυρίως αν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να συνεχίσει να ζει έτσι” επεσήμανε και συνέχισε: “Υπονοείτε ότι στην αυλή του έχει ένα τεράστιο λάκκο με εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν μπορείτε να το πείτε. Μα είναι δυνατόν κανείς να αποτελέσει αυτό το μότο της απόρριψης και να γίνει δεκτό; Αυτό δεν είναι νομικό επιχείρημα. Ή θα αναφερθείτε σε πραγματικά περιστατικά για αυτό το λόγο ή μην ξανααναφερθείτε σε αυτόν”.

Χωρίς να αναφερθεί στο σκεπτικό, η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν έκανε δεκτή ομόφωνα την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου.

“Σήμερα δεν έχω δικαίωμα αλλά θα τα πούμε στην απολογία μου” ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Οκτωβρίου οπότε και θα ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων με πρώτο τον πρώην υπουργό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα