Οδηγοί ταξί είχαν τοποθετήσει tablet αντί ταξιμέτρου

Tablet αντί για ταξίμετρο

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Θεσσαλονίκη σε ταξί για μη χρήση ταξιμέτρου. Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες παραβάσεις σε 20 οδηγούς και ιδιοκτήτες οχημάτων που τοποθετούσαν tablet αντί κανονικών ταξιμέτρων.

Αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για μη χρήση ταξιμέτρου πραγματοποίησαν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε ταξί στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 8-13 Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι συνολικά 20 ταξί, πέντε στις περιοχές Πυλαίας Χορτιάτη και 15 στο κέντρο της πόλης, δεν έκαναν χρήση ταξιμέτρου, οπότε σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραβάτες οδηγοί είχαν απενεργοποιήσει το ταξίμετρο και αντ’ αυτού είχαν τοποθετήσει tablet, στην οποία είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου. Η εν λόγω εφαρμογή κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη της ηλεκτρονικής συσκευής ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν σε αυτήν, χωρίς να λαμβάνει όμως αντίστοιχη απόδειξη.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες, όταν εισέρχονται σε ταξί να ρωτάνε τον οδηγό που βρίσκεται το ταξίμετρο, να γνωρίζουν ότι το κινητό και το tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα και όταν εξέρχονται από το ταξί, προτού αποβιβαστούν να ζητάνε την νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network