Οδηγός ΚΤΕΛ κατέβασε 10χρονο μαθητή από το λεωφορείο για 1 ευρώ!

Στιγμιότυπο από τον σταθμό του ΚΤΕΛ στον Κηφισό. Με πρόσθετα δρομολόγια λεωφορείων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αυξημενη κίνηση από εκδρομείς για τις ημέρες του Πάσχα.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στιγμιότυπο από τον σταθμό του ΚΤΕΛ στον Κηφισό. Με πρόσθετα δρομολόγια λεωφορείων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αυξημενη κίνηση από εκδρομείς για τις ημέρες του Πάσχα. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Καταγγελία πολίτη ότι στην Αρχαία Κόρινθο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ κατέβασε 10χρονο μαθητή γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει… ότι ήταν μαθητής! Το παιδί δεν είχε χρήματα και το άφησε στη μέση του δρόμου. Αντιδράσεις από τους συναδέλφους του οδηγού

Ένα απίστευτο περιστατικό που δείχνει παράλληλα την κατάντια της παιδείας και της κοινωνίας γενικότερα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στις 12:30 περίπου στην Αρχαία Κόρινθο.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το ΚΤΕΛ Κορινθίας για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Όμως οι σχετικές αποφάσεις, οι ταυτότητες των μαθητών και γενικά οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί με συνέπεια να σημειώνονται κάθε χρόνο σχεδόν στην Κορινθία περιστατικά όπως το παρακάτω:

Ένας πολίτης κατήγγειλε στο parakato.gr  ότι στην Αρχαία Κόρινθο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ κατέβασε 10χρονο μαθητή γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει… ότι ήταν μαθητής! Ως εκ τούτου, δεν του επετράπη να μεταφερθεί δωρεάν και ο οδηγός του ζήτησε 1 ευρώ για τη μεταφορά του.

Ο 10χρονος δεν είχε χρήματα και ο οδηγός τελικά τον κατέβασε από το όχημα και αμέσως… πάτησε το γκάζι, αφήνοντας τον μαθητή στη μέση του δρόμου.

Κανείς από τους επιβάτες που ήταν παρόντες δεν προθυμοποιήθηκε να δώσει 1 ευρώ να μη μείνει ο μικρός μαθητής στο δρόμο.

Μάλιστα, όπως είπε ο πατέρας του παιδιού στο Μέγκα, ο οδηγός απευθυνόμενος στο παιδί του ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο με την αιτιολογία ότι "δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα".

Οι συνάδελφοι του οδηγού αντιδρούν για τη στάση του συναδέλφου τους ενώ ο πρόεδρος ΚΤΕΛ Κορινθίας Παναγιώτης Μαρκέλλος, μιλώντας στη Κοινωνία Ώρα Mega δήλωσε πως αισθάνεται ντροπή για για τον οδηγό. Παράλληλα, είπε πως επικοινώνησε με τον οδηγό ο οποίος απολογητικά του είπε ότι "θόλωσε" το μυαλό του.

Τις προηγούμενες μέρες το παιδί επικαλείτο την επερχόμενη παραλαβή της μαθητικής του κάρτας, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα, και μπορούσε να επιβιβάζεται στο λεωφορείο χωρίς πρόβλημα.

Με πληροφορίες από parakato.gr, Mega

SHARE:

24Media Network