Οι 10 πρώτες πόλεις στο Facebook

Οι 10 πρώτες πόλεις στο Facebook

Διαβάστε σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα σε παγκόσμιο επίπεδο σε ότι αφορά τους εγγεγραμμένους χρήστες στο Facebook

Η εταιρία αναλύσεων social media, "Social Bakers",  έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν τους εγγεγραμμένους του χρήστες ανά πόλη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρότι το Facebook "γεννήθηκε" στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί δείχνουν να μην το προτιμούν ιδιαιτέρως. Το ίδιο ισχύει και για τις μεγαλουπόλεις της Γερμανίας, της Ινδίας αλλά και της Λατινικής Αμερικής.

Πρώτη στη λίστα φιγουράρει η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης που μπορεί να ανακηρυχθεί σε "πρωτεύουσα" του Facebook.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της πρόσφατης μελέτης της εταιρίας "Social Bakers", πάνω από 8,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Μπανγκόκ είναι στο Facebook.

Ακολουθούν η Τζακάρτα της Ινδονησίας με σχεδόν 7,5 εκατομμύρια, η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, η Μπογκοτά της Κολομβίας, το Σάο Πάολο στην Βραζιλία, η Πόλη του Μεξικού, το Σαντιάγο της Χιλής, το Μουμπάϊ της Ινδίας και το Μπουένος Άιρες.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 36 θέση με 1.496.600 χρήστες, πάνω από το Μαΐάμι, το Μιλάνο, το Μάντσεστερ και άλλες μεγαλουπόλεις του πλανήτη.

Δείτε τον πίνακα αναλυτικά εδώ.

Νέα υπηρεσία για αύξηση των εσόδων

Η νέα υπηρεσία, που ονομάζεται Facebook Exchange, θα δώσει την ευκαιρία στους διαφημιστές να εμφανίζουν περιεχόμενο σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες χρηστών του social network, χρησιμοποιώντας το ιστορικό των χρηστών στο Internet.

Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια του Facebook να αυξήσει τα έσοδα του, έτσι ώστε να δικαιολογούν τη χρηματιστηριακή αξία του που αγγίζει τα 58 δισ. δολάρια, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμη πολύ σύντομα.

Μέχρι σήμερα, το Facebook δεν μπορούσε να προσφέρει τόσο στοχευμένες διαφημίσεις, όπως κάνει για παράδειγμα η Google, κάτι που οδηγούσε αυτόματα σε χαμηλότερα έσοδα από διαφημίσεις. Με το Facebook Exchange τα έσοδα του Facebook αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα.

SHARE:

24Media Network