Οι Έλληνες που πήραν τους μετανάστες σπίτι τους για να τους σώσουν

Οι Έλληνες που πήραν τους μετανάστες σπίτι τους για να τους σώσουν

Μαθήματα ανθρωπιάς στη μικρή Γαύδο των μόλις 80 κατοίκων που έκαναν κάτι που δεν έχει καταφέρει η Αθήνα των 4 εκατομμυρίων

Η Οδύσσεια των μεταναστών που εντοπίστηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη στη Γαύδο δεν έχει τέλος.

Οι 160 άνθρωποι προσπαθούσαν να φτάσουν με δουλεμπορικό από τις ακτές της Λιβύης στην Ιταλία και ναυάγησαν έξω από το ακριτικό νησί.

Σήμερα έγινε γνωστό πως οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες αφού έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά και αφού πρώτα είχαν διαμείνει δύο ημέρες στα Χανιά, κοιμήθηκαν στην πλατεία Βικτώριας μιας και δεν βρέθηκε ένας χώρος για να τους στεγάσει.

Και όμως, πριν γίνουν όλα αυτά, οι άνθρωποι του ακριτικού νησιού στο οποίο βρέθηκαν οι πρόσφυγες τους υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας μαθήματα συμπεριφοράς και φιλοξενίας έξω από οποιονδήποτε κρατικό ή γραφειοκρατικό μηχανισμό.

Όπως μεταδίδει το flashnews, τοπικό site της Κρήτης, οι 80 κάτοικοι της Γαύδου κατάφεραν να στεγάσουν και να φιλοξενήσουν τους 160 πρόσφυγες για δύο 24ώρα, χωρίς υποδομές, χωρίς χρήματα και τρόφιμα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Και όλα αυτά την ώρα που ο Δήμος Αθηναίων και ο κρατικός μηχανισμός, φαίνεται πως άφησε τους 160 ανθρώπους να κοιμούνται στις πλατείες.

Οι Αρχές έχουν δώσει διαβεβαιώσεις πως θα βρεθούν σχετικά καταλύματα ωστόσο οι αυθόρμητες κινήσεις κάποιων συνανθρώπων μας φαίνεται πως ξεπερνούν κάθε εξαγγελία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής άλλωστε, δεν υπάρχουν ακόμα οι κατάλληλες δομές για να τους φιλοξενήσουν και γίνονται περαιτέρω προσπάθειες για να βρεθούν καταλύματα τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Μια πρώτη λύση βρέθηκε για τους ανθρώπους αυτούς με τη βοήθεια ομοεθνών τους από τις τοπικές κοινότητες που υπάρχουν στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έλεγε πως κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, αλλά τα άτομα που βλέπουμε τα πρωινά στις πλατείες, είναι εκεί επειδή "λιάζονται" κι αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο το πρωί.

Διαβάστε ακόμη τι είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο NEWS 247 η υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου

Διαβάστε ακόμα: Χριστοδουλοπούλου: Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες. Όλοι είναι πρόσφυγες. Τους βλέπουμε στις πλατείες γιατί 'απλά λιάζονται'

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE:

24Media Network