Οι νέοι επικεφαλής σε ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΣΤΕ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΣΤΕ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Τους νέους επικεφαλής για το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο ανέδειξε του υπουργικό συμβούλιο με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών

Τους νέους επικεφαλής  για το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο ανέδειξε του υπουργικό συμβούλιο.

Η ανάδειξη έρχεται με καθυστέρηση 4 μηνών από τη λήξη της θητείας των απερχομένων προέδρων.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας , ως πρόεδρος επελέγη ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος  Νικ. Σακελλαρίου,  ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του κ. Σωτήρη Ρίζου ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρόεδρος τοποθετήθηκε η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου,  αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα  και τρίτη στη δικαστική επετηρίδα η οποία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και ως πρόεδρος της ενώσεως των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για τη θέση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η κυρία Ευτυχία Φουντουλάκη ενώ για τις κενές θέσεις αντιπροέδρων σε Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο επελέγησαν ανώτατοι δικαστικοί, πολλοί κατά παράβαση της επετηρίδας.

Υπενθυμίζεται ότι για την Προεδρία του Αρείου Πάγου επικεφαλής είχε ήδη επιλεγεί από τον περασμένο Ιούνιο η Βασιλική Θάνου που διετέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

SHARE: