Οικόπεδο με θέα τον Τύμβο της Αμφίπολης: Και όμως, 5.000 ευρώ το στρέμμα

Οικόπεδο με θέα τον Τύμβο της Αμφίπολης: Και όμως, 5.000 ευρώ το στρέμμα

Το "χρηματιστήριο" ακινήτων στην Αμφίπολη. Εκτοξεύτηκαν οι τιμές των χωραφιών με θέα τον Τύμβο Καστά

Μεσίτες και... αϊτονύχηδες έχουν βάλει στο στόχαστρο την περιοχή της Αμφίπολης προσπαθώντας να αγοράσουν χωράφια και οικόπεδα με θέα τον αρχαίο τάφο.

Όπως αναφέρει το seleo.gr που επικαλείται την εφημερίδα "Μακεδονία", αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να κερδίσουν μία θέση "πρώτο τραπέζι" στην αγροτική περιοχή των ερευνών.

"Είναι αλήθεια ότι ήρθαν μεσίτες και ρωτούν για χωράφια και οικόπεδα" δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Μεσολακκιάς Αθανάσιος Ζουρνατζής .

"Υπάρχει ενδιαφέρον για οικόπεδα και χωράφια. Όμως κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα κάνει κίνηση χωρίς τα τελικά δεδομένα των ανασκαφών, αν δεν ξέρει τι θα απαλλοτριωθεί στην περιοχή", είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμφίπολης Κ. Μελίτος.

Πάντως μέχρι στιγμής οι είναι ιδιοκτήτες αγροτικής γης που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τύμβο του Καστά ούτε που το... σκέφτονται καθώς πιστεύουν ότι τα κτήματά τους θα απαλλοτριωθούν.

Άλλοι θεωρούν ότι οι τιμές των 250 έως και 500 ευρώ το στρέμμα που ίσχυαν μέχρι σήμερα είναι πολύ χαμηλές πλέον και δεν διστάζουν να μιλήσουν για πωλήσεις που μπορούν να φτάσουν έως και τα 5.000 ευρώ το στρέμμα.

Κάποιοι μάλιστα στο χωριό ανέφεραν ότι ότι ένας αμυγδαλεώνας-φιλέτο με φόντο το λόφο Καστά ήδη πωλείται προς 5.000 ευρώ το στρέμμα, όταν η αντικειμενική αξία του και οι μέχρι τώρα πωλήσεις δεν θα ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ.

Πηγή: seleo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμφίπολη
SHARE:

24Media Network