Ναυάγιο στις Οινούσσες: “Σε όλο το ταξίδι σκεφτόμουν τον μικρό Αϊλάν – Τα παιδιά μου τελικά είχαν την ίδια τύχη”

Ναυάγιο στις Οινούσσες: “Σε όλο το ταξίδι σκεφτόμουν τον μικρό Αϊλάν – Τα παιδιά μου τελικά είχαν την ίδια τύχη”
Οι Τούρκοι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο Αιγαίο Glomex

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των δυο πρώην δικαστών, θυμάτων των διώξεων Ερντογάν, που έχασαν τα δύο τους παιδιά στο ναυάγιο των Οινουσσών.

Ένα ζευγάρι Τούρκων δικαστών, η Φατμά και ο Νασίρ Ισίκ, έχασαν τα δύο τους παιδιά, στο ναυάγιο των Οινουσσών στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν. Συνολικά πέντε παιδιά και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα.

Οι δύο δικαστές εγκατέλειψαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τις διώξεις Ερντογάν στον απόηχο του πραξικοπήματος. Πλήρωσαν αδρά τα κυκλώματα των διακινητών στο Αιγαίο, εκεί όπου έχασαν, όμως, τα δύο τους παιδιά.

“Ο γιος μου με ρωτούσε “πού πάμε;”, του απάντησα “στον παράδεισο”. Ήταν πολύ τρομακτικό. Η θάλασσα ήταν πολύ σκοτεινή. Τα παιδιά μας έφυγαν από τα χέρια μας και πέθαναν”, δήλωσε η Φατμά, ενώ ο Νασίρ περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν: “Τα παιδιά δεν ήταν πουθενά, κολύμπησα μια – δυο φορές γύρω από τη βάρκα. Δεν ήταν πουθενά. Πιαστήκαμε από τη βάρκα, ήμασταν σε κατάσταση σοκ”.

Η Φατμά Ισίκ συνελήφθη τρεις φορές μετά το πραξικόπημα. Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης και πέρασε μία εγκυμοσύνη πίσω από τα κάγκελα. Περίπου 4.500 δικαστές απολύθηκαν ή φυλακίστηκαν μετά το πραξικόπημα. Για την οικογένεια Ισίκ δεν υπήρχε άλλος δρόμος, μόνο εκείνος της προσφυγιάς.

“Δεν μπορούσαμε να ζήσουμε, να βρούμε δουλειά. Φοβόμασταν μη συλληφθούμε, γι’ αυτό κάναμε το ταξίδι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σκεφτόμουν τον Αϊλάν. Φοβόμουν μην πάθουν το ίδιο και τα δικά μας παιδιά. Τελικά, είχαν την ίδια τύχη. Εύχομαι να μην πεθάνουν άλλα παιδιά”, δήλωσε η Φατμά Ισίκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα