Εξάρχεια: Εκκενώθηκαν τέσσερις καταλήψεις, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση

Εξάρχεια: Εκκενώθηκαν τέσσερις καταλήψεις, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση
Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνμίας σε τέσσερα υπό κατάληψη κοντά στην πλατεία Εξαρχείων Eurokinissi

Η αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση 143 αλλοδαπών από τέσσερις χώρους καταλήψεων. Μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για τον έλεγχο των εγγράφων τους. Σκληρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα25

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί σε τέσσερα υπό κατάληψη κτίρια στις οδούς Καλλιδρομίου και Σπ. Τρικούπη. Σε τρία από αυτά εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες που διέμεναν σε αυτά.

Από τα κτίρια απομακρύνθηκαν χωρίς προστριβές 143 αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν με κλούβες της Αστυνομίας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου θα γίνει καταγραφή τους, για να διαπιστωθεί το καθεστώς παραμονής τους, καθενός εξ αυτών και αν απασχολούν για οτιδήποτε και στη συνέχεια ανάλογα με το τι θα προκύψει από την καταγραφή και από τον έλεγχο των εγγράφων τους, θα μοιραστούν σε δομές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 57 άνδρες, 51 γυναίκες και 35 ανήλικους, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.

Η επιχείρηση συνεχίστηκε και για τον εντοπισμό τυχόν ναρκωτικών ουσιών. Πρόσθετα, προσήχθησαν τρία ακόμη άτομα, δύο Έλληνες και ένας Γάλλος, όλοι τους αντιεξουσιαστές, εκ των οποίων οι δύο τελευταίοι είχαν απασχολήσει τις Αρχές και ο τελευταίος είχε απασχολήσει για συμμετοχή σε επεισόδια. Στο σημείο παραμένει αστυνομική δύναμη για την παράδοση των κτιρίων στους ιδιοκτήτες και στον Δήμο.

Τζανακόπουλος: Αντί για ναρκέμπορους μαζέψατε μωρομάνες

Την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, σχολίασε από το Βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Για να καλύψετε τις θεσμικές σας ακρότητες θέλετε να κυβερνήσετε με την επικοινωνία και τις εντυπώσεις. Η επικοινωνία όμως εκτός από τα κανό και τα ούζα του κ. Μητσοτάκη παράγει και ιδεολογία. Όπως η εικόνα της «σκούπας» στα Εξάρχεια που καταλήξατε να προσάγετε μωρομάνες”, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

“Με τον κ. Μπαλασκα (σσ αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ) να κάνει αυτή την ανατριχιαστική δήλωση και να χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες σκουπίδια και σκόνη που πρέπει να σκουπιστεί. Αντί για εμπόρους ναρκωτικών, μαζέψατε μωρομάνες”.

Ραγκούσης: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα η επιχείρηση

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής σε επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης» σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει: «Τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας στόχευαν στο οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά και το παραεμπόριο με σημαντικά αποτελέσματα και εξαρθρώσεις συμμοριών. Αυτό ήταν και παραμένει το κύριο αίτημα των πολιτών.

Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα οργανωμένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Διότι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι γυναίκες πρόσφυγες με ανήλικα παιδιά.

Επιτέλους η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής σε επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

ΚΚΕ: Δεν κρύβονται οι διαχρονικές ευθύνες

Το δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης, που σήμερα υλοποιήθηκε στα Εξάρχεια, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες όλων των μέχρι και σήμερα κυβερνήσεων, που δεν έχουν εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που ζουν στη χώρα μας. Απαιτούμε για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους και όχι των ΜΚΟ, να κλείσουν τα hot spots του αίσχους.

Μέρα25: Χολιγουντιανή παράσταση

Για «χολιγουντιανή παράσταση “απελευθέρωσης” των Εξαρχείων» κάνει λόγο το Μέρα25 σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα στην περιοχή.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να γιορτάσει την πρώτη μέρα της δημαρχίας του κ. Μπακογιάννη με μια χολιγουντιανή παράσταση “απελευθέρωσης” των Εξαρχείων με διμοιρίες ΜΑΤ, κλούβες, ελικόπτερα, και αν ήταν λίγο φαρδύτεροι οι δρόμοι, ήμαστε σίγουροι ότι θα έστελνε και αεροπλανοφόρο,» επισημαίνει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Στόχος ήταν καταλήψεις που φιλοξενούσαν οικογένειες προσφύγων. Άνθρωποι ικέτες που οι πολιτικές του επίσημου ελληνικού κράτους ολιγωρούν να τους παράσχουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής, άκουσαν τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΣΥ στον Σκάι να τους αποκαλεί “σκουπίδια”, ενώ θεωρήθηκε απαραίτητο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ξαναζήσουν την τραυματική εμπειρία των εμπόλεμων ζωνών απ’ τις οποίες διέφυγαν, με ελικόπτερα να ουρλιάζουν πάνω από τα κεφάλια τους την ώρα που μαζικά τους στρίμωχναν σε κλούβες πάνοπλοι αστυνομικοί. Ναρκωτικά και όπλα πάντως, που ήταν το φύλο συκής της καθαρά σαλβινικής αυτής επιχείρησης, δεν βρέθηκαν.»

«Οι Αθηναίοι πολίτες θα κοιμούνται πιο ήσυχοι από σήμερα. Κανένα παιδικό αρκουδάκι δεν θα απειλεί πλέον τον ανέφελο βίο τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα