Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, χωρίς απρόοπτα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων, στο Σύνταγμα την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012. Στα συλλαλητήρια συμμετείχουν ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και νοσοκομειακοί γιατροί. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων, στο Σύνταγμα την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012. Στα συλλαλητήρια συμμετείχουν ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και νοσοκομειακοί γιατροί. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Πάνω από 5.000 οι συγκεντρωμένοι πολίτες οι οποίοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι, μέλη κλαδικών και πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκαν μετά τις έξι το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε κατά των νέων οικονομικών μέτρων, ενώ λίγο μετά τις οκτώ έφτασαν στο Σύνταγμα και τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία μέσω της οδού Σταδίου.

"Βρισκόμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συλλογικά εργασιακά δικαιώματα", τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς.

"Θέλουμε επίσης", συνέχισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, "να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους ισχυρούς της Γης ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι αδιέξοδες και οδηγούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Ανάλογες πολιτικές οδήγησαν κατά το παρελθόν στην επώαση του αυγού του φιδιού", κατέληξε ο κ. Τσικρικάς.

"Η ψυχή μας βγαίνει αλλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει", είπε από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης.

"Εξαπολύεται φοροεπιδρομή, ενώ κόβονται μισθοί και συντάξεις" πρόσθεσε και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της Αττικής θα βρεθούν και αύριο στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που ακολουθούνται.

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ χωρίς απρόοπτα.

SHARE:

24Media Network