Ολονύχτια "μάχη" με τις φλόγες σε Αρχαία Ολυμπία, Δομοκό και Φάρσαλα

Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς EUROKINISSI

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν τα τρία ενεργά πύρινα μέτωπα με τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης να προσπαθούν όλη νύχτα να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές - Συνολικά εκδηλώθηκαν 44 φωτιές μόνο το Σάββατο προκαλώντας τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη είναι , αν και σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα, τα τρία πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Λάρισα και Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο παρθένο δάσος στην Αρχαία Ολυμπία, ανάμεσα στα χωριά Λούβρο και Βασιλάκι, στο Δομοκό στην περιοχή Βάρδαλη, καθώς και στα Φάρσαλα στην περιοχή Κοκκίνω, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

ADVERTISING

Οι επίγειες δυνάμεις θα δώσουν ολονύχτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τα τρία μέτωπα ενώ με το πρώτο φως του ήλιου θα μπορούν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα, όπου κριθεί απαραίτητο.

44 πυρκαγιές σε μία μέρα

Συνολικά από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (3/8) έως και τις 7 το απόγευμα εκδηλώθηκαν 44 δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 382 πυροσβέστες, 156 οχήματα, οκτώ (8) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 υδροφόρες ΟΤΑ, δύο (2) μηχανήματα έργου των περιφερειών και περιοδικά 5 Α/Φ, 4 PZL και 5 Ε/Π. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για αύριο Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυροσβεστική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρχαία Ολυμπία: "Μάχη" με τις φλόγες στον Ξηρόκαμπο - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

SHARE:

24Media Network