Ομαλά διεξάγεται η διέλευση προσφύγων από την Ειδομένη

Πρόσφυγες στην Ειδομένη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015.
(MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Πρόσφυγες στην Ειδομένη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015. (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Κανονικά προχωρά η διέλευση των προσφύγων από στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ

Ομαλά διεξάγεται η διέλευση των προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη.

Από τις 9 το πρωί η κατάσταση βελτιώθηκε καθώς νωρίτερα, από τις 6 τα ξημερώματα μέχρι τις 9, η ζώνη είχε κλείσει, κάτι που σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, είναι συνηθισμένο σε περιπτώσεις συνωστισμού. Στο τρίωρο αυτό στην Ειδομένη είχαν συγκεντρωθεί 2.500 άτομα, ωστόσο μετά το άνοιγμα της ουδέτερης ζώνης η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Το σχέδιο που θα... σφραγίσει τα σύνορα

Όλα αυτά την ώρα που Ευρωπαϊκοί αξιωματούχοι έχουν βάλει στο τραπέζι την επιλογή να σφραγίσουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη ΠΓΔΜ  σε περίπτωση που η χώρα μας αποδειχθεί ανίκανη να ελέγξει την ροή μεταναστών προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Μια τέτοια κίνηση όπως αναφέρει δημοσίευμα του Σαββάτου της Fianancial Times "θα αποκόψει την Ελλάδα από τη Σένγκεν και θα επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους της Αθήνας, που έχει εκφράσει επανειλημμένα ανησυχία πως θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο κέντρο υποδοχής μεταναστών για την ΕΕ". Τη Δευτέρα αξιωματικοί συναντώνται στη Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σχέδιο να σφραγίσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών εξετάζουν οι Βρυξέλλες

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Ψευδολύση η αποπομπή χωρών από τη Σένγκεν

Κοτζιάς σε Σταϊνμάιερ: Ο έλεγχος των μεταναστών να γίνεται στην Τουρκία. Στην Frontex η επανεισδοχή όσων δεν δικαιούνται άσυλο

SHARE: