Ομηρεία στην πρεσβεία της Λιβύης

Αστυνομικοί φυλάνε το κτίριο της πρεσβείας της Λιβύης στο Ψυχικό, την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011. Ο πρέσβης της Λιβύης στην Αθήνα Ramadan Barg και οι υπάλληλοι της πρεσβείας εγκατέλειψαν την πρεσβεία μετά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ότι αναγνωρίζει η Ελλάδα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ως νόμιμο φορέα.   ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Υπόθεση ομηρείας στην πρεσβεία της Λιβύης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε για το περιστατικό ομηρείας που εκτυλίχθηκε στην πρεσβεία της Λιβύης

Το περιστατικό που έληξε με επέμβαση της αστυνομίας, εκτυλίχθηκε από το βράδυ της Κυριακής έως σήμερα το πρωί στην πρεσβεία της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, χθες το βράδυ ομάδα περίπου 30 υπηκόων Λιβύης που περιθάλπονται σε θεραπευτήρια της χώρας εισήλθαν στον χώρο της Πρεσβείας της Λιβύης, στην Αθήνα και παρέμειναν σε αυτήν εγκλωβίζοντας ένα Λίβυο διπλωματικό υπάλληλο.

Οι ίδιοι ζητούσαν ένα επίδομα που δικαιούνται όπως λένε να παίρνουν ως τραυματίες πολέμου.

Σήμερα το πρωί, κατόπιν σχετικού αιτήματος των Λιβυκών Αρχών, απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ο διπλωματικός υπάλληλος, εκκενώθηκε ο χώρος και παραδόθηκαν οι εγκαταστάσεις στους υπεύθυνους της Πρεσβείας.

Για την υπόθεση αυτή την προανάκριση ενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής. Έγιναν 20 προσαγωγές, αλλά αν δεν γίνουν μηνύσεις από την πρεσβεία της Λιβύης, οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι.

SHARE:

24Media Network