Ομόνοια: Σάρωσαν την περιοχή του κέντρου από την Κρατική Ασφάλεια για τη λήψη υλικών από κάμερες

Ομόνοια: Σάρωσαν την περιοχή του κέντρου από την Κρατική Ασφάλεια για τη λήψη υλικών από κάμερες
Αστυνομικοί διαδηλώνουν στην Ομόνοια Eurokinissi

Σε 20-30 άτομα που μέχρι στιγμής έχουν δει οι αξιωματικοί που ερευνούν το περιστατικό δεν μπορεί να υπάρξει το παραμικρό στοιχείο αναγνώρισης αφού είχαν ήδη φορέσει κουκούλες και γάντια-Αναζητούν υλικό από πιο πριν σε άλλα σημεία-Για να μην τραβήξουν την προσοχή των διμοιριών στα Εξάρχεια κινήθηκαν αρχικά το πολύ ανά δύο άτομα από τα Εξάρχεια μέχρι που συνέκλιναν στον στόχο-Απομακρύνθηκαν μέσω εντελώς διαφορετικών κατευθύνσεων

Το υλικό από κάμερες σε μία τεράστια περιοχή και έκταση προσπαθούν να συλλέξουν οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας για να αναλύσουν τα υλικά αυτά, μήπως καταφέρουν να ταυτοποιήσουν υπόπτους για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Από μόλις το 3% του τεράστιου υλικού αυτού που έχουν συγκεντρώσει και έχουν αναλύσει μέχρι στιγμής, σε 20-30 άτομα που μέχρι στιγμής έχουν δει οι αξιωματικοί που ερευνούν το περιστατικό, δεν μπορεί να υπάρξει το παραμικρό στοιχείο αναγνώρισης αφού είχαν ήδη φορέσει κουκούλες και γάντια.

Ελπίζουν ότι αναλύοντας όλο το υλικό θα εντοπίσουν σημεία από πιο πριν και ίσως καταφέρουν έτσι να ταυτοποιήσουν κάποιους εμπλεκόμενους. Οι δράστες όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα έρευνα, προέρχονταν από τα Εξάρχεια, αλλά για να μην τραβήξουν την προσοχή των διμοιριών στα Εξάρχεια κινήθηκαν αρχικά το πολύ ανά δύο άτομα μέχρι που συνέκλιναν στον στόχο. Μετά την επίθεση απομακρύνθηκαν μέσω εντελώς διαφορετικών κατευθύνσεων και πάλι για να μπερδέψουν τις Αρχές και να προκαλέσουν μεγάλη διασπορά ερευνών.

Αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι πως χρησιμοποίησαν τσιλιαδόρους που ενημέρωναν τους συνεργούς τους, πότε αποχώρησαν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. από το σημείο ή πότε βρίσκονταν σε κίνηση οι διμοιρίες των ΜΑΤ στη γύρω περιοχή και ενημέρωσαν για την κατάλληλη χρονική στιγμή που ουσιαστικά στο τμήμα είχε μείνει μόνο ο σκοπός στην εξωτερική σκοπιά, οι δύο αστυνομικοί εντός του λεωφορείου μεταγωγών και το ελάχιστο διοικητικό προσωπικό εντός του κτιρίου, ώστε να μην συναντήσουν αντίσταση και αντίδραση. Είναι προφανές ότι είχαν ενημέρωση και επέλεξαν την καλύτερη για εκείνους χρονική στιγμή που είχαν βγει οι περιπολίες στον τομέα ευθύνης τους και στο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκονταν όσοι θα βρίσκονταν σε οποιοδήποτε Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ώρα.

Ενδεχομένως να υπάρχουν και ευθύνες καθυστερημένων αντανακλαστικών ειδικά από εκείνους που βρίσκονταν εντός του λεωφορείου και όχι εκτός αυτού για την δική τους πρώτα ασφάλεια και του σκοπού, όμως και πάλι οι επιτιθέμενοι ήταν πολλοί και είχαν αποκτήσει το πλήρες πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Ύστερα, τα Αστυνομικά Τμήματα δεν διαθέτουν ομάδες άμεσης ανταπόκρισης όπως άλλες Υπηρεσίες και το προσωπικό που ειδικά τις βραδινές ώρες βρίσκεται σε αυτά, είναι ελάχιστο και μοιρασμένο στις περιπολίες. Σαν υπόθεση κανείς δεν μπορεί να εξαιρέσει την πιθανότητα να υπήρχαν και αλλοδαποί ανάμεσα στους επιτιθέμενους όπως κατά καιρούς συμβαίνει, όμως την δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει βεβαιότητα για κανέναν εμπλεκόμενο και η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο.

Πέρα της ποινικής διερεύνησης του περιστατικού, υπενθυμίζεται πως από χθες διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και η διενέργεια ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν από πλευράς του προσωπικού παραβλέψεις και ολιγωρία και εφόσον προκύψουν τέτοια ζητήματα να αποδοθούν ευθύνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα