"Ώρα για μας". Το κεντρικό σύνθημα του Thessaloniki Pride που θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή και Σάββατο

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ THESSALONIKI PRIDE 2012/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ THESSALONIKI PRIDE 2012/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ PHASMA

Ξεκινά στις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής το Thessaloniki Pride με δρώμενα και ολοκληρώνεται με την παρέλαση το Σάββατο

Με σύνθημα "Ώρα για μας" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 20 και 21 Ιουνίου, το 3ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας "Thessaloniki Pride" στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 10.000 άτομα από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό αναμένεται να συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις.

Η αυλαία ανοίγει στις πέντε το απόγευμα με την έκθεση φωτογραφίας "Εναλλαγές" στο νέο δημαρχιακό μέγαρο. Θα ακολουθήσει συζήτηση, στον ίδιο χώρο, με θέμα "Ενέργειες LGBT οργανώσεων για την προώθηση υλοποίηση των αιτημάτων τους στους δήμους και τις περιφέρειες" αλλά και προβολές ταινιών. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με θέατρο δρόμου και street party στην περιοχή Βαλαωρίτου.

Το πρωί του Σαββάτου, για πρώτη φορά, θα διοργανωθεί φόρουμ στο οποίο θα συζητηθούν τα ζητήματα των νέων γκέι, λεσβιών, μπάι και τρανς παιδιών, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει το απόγευμα με την καθιερωμένη παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ THESSALONIKI PRIDE 2012/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ THESSALONIKI PRIDE 2012/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ PHASMA

"Οι νέοι γκέι, οι νέες λεσβίες, τα μπάι και τρανς παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις πιο συχνές και πιο έντονες από τους συνομηλίκους τους. Όπως γίνεται κατανοητό, οι νέοι LGBT άνθρωποι οδηγούνται σε μια ζωή χωρίς ευτυχία, φορτωμένοι τύψεις και πολλές φορές μέχρι την αυτοκτονία", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Θάνος Βλαχογιάννης, εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 3ο THESSALONIKI PRIDE
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 3ο THESSALONIKI PRIDE (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MOTIONTEAM

Επιπλέον, ανέφερε πως "το Pride έρχεται να προστατέψει τα LGBT παιδιά", ενώ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις "για να αφουγκραστούν τη διαφορετικότητα και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος".

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από χριστιανικές οργανώσεις και από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο, για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και την παρέλαση ο κ. Βλαχογιάννης απάντησε:

"Ακόμη και σε χώρες φιλελεύθερες υπάρχουν γραφικές, σκοταδιστικές φωνές. Τις αγνοούμε".

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας έχουν αναλάβει το Thessaloniki Pride και η HOMOphonia, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network