Ορχομενός: Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ταχυδρόμου

Ορχομενός: Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ταχυδρόμου
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Στο Εφετείο Λαμίας θα εκδικαστεί η υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας ενός ταχυδρόμου, για την οποία έχουν καταδικαστεί τέσσερα άτομα, κατόπιμ απόφασης του Αρείου Πάγου.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ανέπεμψε ο Άρειος Πάγος την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός ταχυδρόμου κατά τη διάρκεια ληστείας που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014, στο χωριό Παύλου στον Ορχομενό.

Το αρμόδιο τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου έκανε δεκτή την αίτηση ενός εκ των τεσσάρων καταδικασθέντων για απόπειρα ληστείας μόνο ως προς την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αναπέμποντας την υπόθεση για κρίση ξανά στο ΜΟΕ. Σύμφωνα με το σκεπτικό, στην επίμαχη απόφαση δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια, όπως απαιτείται,  το είδος του δόλου, που συνέτρεξε στο πρόσωπο του αναιρεσειόντα, ως προς την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Δικαιοσύνης, με την οποία είχαν καταδικαστεί για την υπόθεση τέσσερις αλλοδαποί για απόπειρα ληστείας κατά ταχυδρόμου των ΕΛΤΑ. Στον καθένα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18,5 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο ταχυδρόμος μετέφερε με το αυτοκίνητό του 29.000 ευρώ τα οποία ήταν χρήματα για τις συντάξεις στο χωριό. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν στήσει ενέδρα στον υπάλληλο των ΕΛΤΑ, και επιχείρησαν να σταματήσουν το όχημά του πυροβολώντας εναντίον του. Ωστόσο, όπως προέκυψε, ο ταχυδρόμος δεν σταμάτησε, αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα και τους προσπέρασε χωρίς να τραυματιστεί, ενώ λίγο αργότερα οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα