Προσφυγές στο ΣτΕ για τις αλλαγές στα βιβλία Ελλάδας και Σκοπίων

Προσφυγές στο ΣτΕ για τις αλλαγές στα βιβλία Ελλάδας και Σκοπίων
Φωτογραφία αρχείου από συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη eurokinissi

Σύλλογοι και ομοσπονδίες που στρέφονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητούν την ακύρωση της συγκρότησης κοινής επιτροπής για τις αλλαγές στα βιβλία Ελλάδας και Σκοπίων.

Να ακυρωθεί η συγκρότηση κοινής επιτροπής που θα εργαστεί για τις αλλαγές στα βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Σκοπίων επιχειρούν σύλλογοι και ομοσπονδίες που στρέφονται κατά τις συμφωνίας των Πρεσπών.

Λίγες ημέρες μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση ακύρωσης της ίδιας της συμφωνίας, οι οργανώσεις στρέφονται κατά την υπουργική απόφαση για την συγκρότηση του Ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας- πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα. Πρόκειται για απόφαση που εκδόθηκε μετά την τελική συμφωνία των Πρεσπών και προβλέπει ότι η επιτροπή θα εξετάσει και εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα αναθεωρήσει τα σχολικά βιβλία. Παράλληλα, κατατέθηκε και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, έτσι ώστε να «παγώσει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου (βρίσκεται βορειοδυτικά του Δήμου Κοζάνης και συνορεύει με την  Πτολεμαΐδα) και ένας γονέα  δύο ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα