“Πού ήταν οι Αγανακτισμένοι όλα αυτά τα χρόνια;”

“Πού ήταν οι Αγανακτισμένοι όλα αυτά τα χρόνια;”
ΒΟΥΛΗ-ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) Icon

Για πρώτη φορά ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου μιλάει με έντονο ύφος για τους Αγανακτισμένους εκφράζοντας την οργή του

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στα “ΝΕΑ”, διερωτάται “Πού ήταν όλοι αυτοί οι “Αγανακτισμένοι” τα περασμένα χρόνια”, ενώ χαρακτηρίζει δείγμα φασισμού τους οργανωμένους προπηλακισμούς, κάνοντας λόγο για εκτροχιασμό στις αυθόρμητες εκδηλώσεις πολιτών.

“Θεωρώ ότι οι μεν οργανωμένοι προπηλακισμοί είναι δείγμα φασισμού, οι δε πραγματικά αυθόρμητες εκδηλώσεις με ανησυχούν πολύ γιατί δείχνουν έναν ευρύτερο εκτροχιασμό στις στάσεις και στις συμπεριφορές συμπολιτών. Πού ήταν όμως, όλοι αυτοί οι «Αγανακτισμένοι» τα περασμένα χρόνια; Γιατί δεν αντέδρασαν τότε, στις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση;”, είπε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε δε πως “θεωρώ ότι η απόλυτη ισοπέδωση, οι μούντζες στη Βουλή και οι κρεμάλες προσβάλλουν βαθύτατα όλες τις κατακτήσεις μας ως κοινωνία”.

Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα διασαφηνίζει πως δεν θα γίνουν “τακτοποιήσεις” σε ευαίσθητες περιοχές και ότι θα ισχύσει το “περιβαλλοντικό ισοδύναμο”, όπως έγινε και με τους ημιυπαίθριους.

“Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα είναι στη λογική της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, θα έχει μία λογική “καρότου και μαστίγιου”, θα κάνει διακρίσεις (π.χ. αποκλείοντας τη ρύθμιση αυθαιρέτων σε ευαίσθητες περιοχές, αλλά αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα ολόκληρων αυθαίρετων οικισμών) και θα έχει “περιβαλλοντικό ισοδύναμο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα