Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ένταση και χημικά έξω από το ΕΚΠΑ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ένταση και χημικά έξω από το ΕΚΠΑ
Eurokinissi

Με χημικά απομάκρυναν τα ΜΑΤ φοιτητές που βρίσκονταν στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και διαμαρτύρονταν για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που βρέθηκε για πρώτη μέρα στο κάμπους.

Περιορισμένη ένταση σημειώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας φοιτητών, συνολικά περίπου 500 ατόμων, που βρίσκονται έξω από τις πύλες της οδού Κοκκινοπούλου και της Ούλωφ Πάλμε, πρώτη ημέρα σήμερα λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ), ομάδα ατόμων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βγήκε από την πίσω πλευρά, από την οδό Τσάφου στην Καισαριανή και πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Με την σειρά τους, οι άντρες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο απάντησαν με χρήση χημικών και τους απώθησαν.

Φίλης: Επίδειξη δύναμης από την κυβέρνηση

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφέρει:

“Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των υποκλοπών έκανε επίδειξη δύναμης έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια. Πριν λίγο έκανε χρήση δακρυγόνων απέναντι στους φοιτητές. Πρόκειται για αντιπερισπασμό δύο ημέρες πριν αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των Πανεπιστημιακών και των φοιτητών.

Πρόκειται για μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος Δικαίου. Θα αποκρουστεί! Σήμερα υπήρξε μια άμεση απάντηση από πλήθος φοιτητών, που κατά εκατοντάδες, συνεχίζουν να συρρέουν στο χώρο. Ο κ. Μητσοτάκης θα αιφνιδιαστεί.

Ας αναλογιστεί τι έπαθαν όσες κυβερνήσεις και πολιτικοί στγκρούστηκαν με τη Νεολαία.Ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει. Όλοι στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών, απόψε, αύριο και όσο χρειαστεί.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα