Πάνω από 40 κλοπές είχαν κάνει οι Ρομά που άνοιξαν πυρ εναντίον της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πάνω από 40 κλοπές είχαν κάνει οι Ρομά που άνοιξαν πυρ εναντίον της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
© 2010 -

Το οικονομικό όφελος από τις κλοπές της συμμορίας των Ρομά υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ σε μηνιαία βάση, στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες της βορειανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθησαν στο Μαρούσι, έπειτα από καταδίωξη αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ), τρείς Ρομά, ηλικίας 17, 25 και 25 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, της εξύβρισης καθώς και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Παρασκευής, στην περιοχή των Βριλησσίων, οι άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκριναν ύποπτο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στο σχετικό σήμα αναπτύσσοντας ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Τελικώς το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Αμαρουσίου και ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών, όπου συνελήφθησαν τρείς εκ των δραστών.

Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι δράστες, το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες και αφού επιβεβαίωναν ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν (κτυπώντας τα κουδούνια), εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε τρίτους, αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού,  ξήλωναν την εξωτερική σειρήνα και την τοποθετούσαν μέσα σε κουβά με νερό. Οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τρία ζευγάρια γάντια, ένα περιλαίμιο και ένα κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Το περιουσιακό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ σε μηνιαία βάση και αν υπολογιστεί η τουλάχιστον εξάμηνη δράση τους, το όφελος από τις διαρρήξεις που έκαναν αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 42 περιπτώσεις κλοπών, από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής. Πρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών τους.

SHARE:

24Media Network