Πάνω από 400 αφίξεις προσφύγων σε ένα τριήμερο

Πάνω από 400 αφίξεις προσφύγων σε ένα τριήμερο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προειδοποιώντας για επανάληψη της περσινής κατάστασης

Την ανησυχία της για την κατάσταση στο προσφυγικό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες έφτασαν στη χώρα μας πάνω από 400 πρόσφυγες και μετανάστες εκφράζει με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και ζητάει συνάντηση μαζί του.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο της περιφερειάρχη, η συνάντηση ζητείται με δεδομένη «την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιφέρεια σε σχέση με τις συνθήκες, όπως αυτές εμφανίζονται σήμερα, γύρω από το κρίσιμο προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα» και η κ. Καλογήρου τονίζει πως «υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να βρεθούμε ενώπιον εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών».

Συνολικά 424 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο τριήμερο, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής 24 Νοεμβρίου έως και σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου το πρωί. Οι 217 από αυτούς πέρασαν στη Λέσβο, 163 στη Χίο και 44 στη Σάμο.

Στα νησιά του βορείου Αιγαίου από την 1η Νοεμβρίου έως σήμερα έχουν έρθει 2.916 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 1960 στη Λέσβο, 759 στη Χίο και 197 στη Σάμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σχεδόν 1500 πρόσφυγες διασώθηκαν σε ένα τριήμερο

Διώχθηκαν λόγω Γκιουλέν, ξεβράστηκαν στη Λέσβο

Δραματικές σκηνές στο λιμάνι της Λέσβου - Απαρηγόρητη η μητέρα του 10χρονου

SHARE:

24Media Network