Παντρεμένος έπαιρνε σύνταξη χηρείας για 10 χρόνια

Παντρεμένος έπαιρνε σύνταξη χηρείας για 10 χρόνια

Συνελήφθη 63χρονος που λάμβανε παράνομα από το Ι.Κ.Α. σύνταξη χηρείας τα τελευταία 10 χρόνια. Ζημίωσε το Ίδρυμα κατά 83.000 ευρώ

Στη σύλληψη 63χρονου που λάμβανε παράνομα από το Ι.Κ.Α. σύνταξη χηρείας τα τελευταία 10 περίπου χρόνια παρά το γεγονός ότι είχε συνάψει δεύτερο γάμο προχώρησαν άνδρες της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του (το Φεβρουάριο του 2004), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από επτά περίπου μήνες (7/9/2004) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, έως τώρα.

Χθες (31.10.2013) το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβησαν στην οικία του 63χρονο στον Ωρωπό και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, 300 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και δύο τραπεζικές κάρτες αναλήψεων.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται στις 83.000 ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Παράλληλα στο λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη, βρέθηκε το ποσό των 32.249 ευρώ, η προέλευση του οποίου διερευνάται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΙΚΑ: Ήταν χήροι, είχαν ξαναπαντρευτεί και όμως έπαιρναν κανονικά σύνταξη χηρείας λόγω θανάτου

Έπαιρνε για 30 χρόνια τη σύνταξη του νεκρού συζύγου της ενώ είχε ξαναπαντρευτεί

SHARE:

24Media Network