Παπαδάκης: Κανένα αδιέξοδο με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Αγόρευση του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Κώστα Παπαδάκη στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Αγόρευση του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Κώστα Παπαδάκη στη δίκη της Χρυσής Αυγής EUROKINISSI

"Δώρο στην Χρυσή Αυγή" χαρακτήρισε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, την κατάργηση της έκπτωσης των πολιτικών δικαιωμάτων.

Στη διαπίστωση ότι «ο νέος ποινικός κώδικας έχει πράγματι καταργήσει την παρεπόμενη ποινή της στερήσεως των πολιτικών δικαιωμάτων" προχώρησε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης έξω από το Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως τόνισε, δεν υφίσταται «αδιέξοδο» και «δεν είναι αδύνατη η αντιμετώπιση» με την προσθήκη του ασυμβίβαστου μέσω της αλλαγής της εκλογικής νομοθεσίας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης «η αντιμετώπιση του αποκλεισμού δεν είναι θέμα αποκλειστικά του Ποινικού Κώδικα και μπορεί να λυθεί άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναδρομικότητα», μάλιστα «έστω και χωρίς η καταδίκη να είναι αμετάκλητη».

Ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι δεν πρέπει να συγχέεται η διαδικασία της κατάθεσης καταστατικού στον Άρειο Πάγο με τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία. «Ο Άρειος Πάγος θα αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα και θα αναλάβει τις ευθύνες του και είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης.

Για «δώρο στην Χρυσή Αυγή» έκανε λόγο χαρακτηριστικά ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής αναφερόμενος στην κατάργηση της έκπτωσης των πολιτικών δικαιωμάτων «μαζί με άλλα πολλά» όπως η μείωση των ποινών και το ελαφρυντικό της μη εύλογης διαρκείας της δίκης, αλλά όπως υπογράμμισε ξανά «δεν υπάρχουν αδιέξοδα ως προς τη μη συμμετοχή σε εκλογές».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δίκη Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
SHARE: