Παπαντωνίου πριν οδηγηθεί στη φυλακή: “Εφαρμόζεται το δόγμα Πολάκη”

Παπαντωνίου πριν οδηγηθεί στη φυλακή: “Εφαρμόζεται το δόγμα Πολάκη”
Η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου και ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά την προσέλευσή τους στον ανακριτή Eurokinissi

Οι πρώτες δηλώσεις του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτών που τον οδηγεί στη φυλακή.

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στην κλούβα ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος όπως και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και το πρωί θα μεταχθούν στις φυλακές. Έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε περισσότερες από 24 ώρες, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, συμφώνησαν με την εισαγγελέα Τσιρώνη ώστε τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και η σύζυγός τους να οδηγηθούν στη φυλακή.

Η εργαλοιοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία

Κατά την έξοδό του ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε: «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλοιοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία». Ο Γιάννος Παπαντωνίου που πλέον είναι ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση που σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα, μετά τον Άκη Τσοχατζοπουλο, απολογήθηκε για περίπου 16 ώρες, αρνούμενος τις κατηγορίες. Το ίδιο έπραξε και η σύζυγος του, που επίσης οδηγείται στη φυλακή.

Η δήλωση Πολάκη

«Θα κερδίσουμε αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ’ αυτή τη χώρα» ανέφερε μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, πριν από 10 ημέρες.

Η δήλωσή του αυτή είχε πυροδοτήσει αντιδράσεις από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα