Παπαστράτος: Έτσι αλλάζει ο Πειραιάς

Παπαστράτος: Έτσι αλλάζει ο Πειραιάς

Τα πρώην ακίνητα της Παπαστράτος στον Πειραιά αλλάζουν χέρια, χρήση και την όψη του λιμανιού. Έρχονται ξενοδοχείο, γραφεία κατοικίες και καταστήματα. Δείτε πως θα μεταμορφωθούν

“Ο Πειραιάς με την  αξιοποίηση των ακινήτων της Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει το χαμένο στοίχημα του Βοτανικού όπου δεν προχώρησε το σχέδιο της διπλής ανάπλασης”. Με τα λόγια αυτά ο κ. Πάνος Παναγιωτίδης, Γενικός Διευθυντής της Dimand Real Estate περιέγραψε το μέγεθος της αλλαγής η οποία πρόκειται να επέλθει από την εκμετάλλευση των ακινήτων της Παπαστράτος στο λιμάνι του Πειραιά. 

Οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας

Πρόκειται για το παλαιό εργοστάσιο, το οποίο μετά από την μετεγκατάσταση της καπνοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο μένει ανενεργό εδώ και περίπου 8 χρόνια μαζί με τις γειτονικές εγκαταστάσεις (αποθήκες, λιθογραφείο κ.α.) που μετά από συμφωνία πέρασαν για αξιοποίηση από την Παπαστράτος στην Dimand Real Estate. Η Dimand, η οποία μεταξύ των άλλων έχει στο χαρτοφυλάκιο της το κτήριο γραφείων Καρελά (σ.σ. όπου στεγάζονται τα γραφεία της Cosmote) στην Παιανία έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες με το πρώτο από τα τρία οικοδομικά τετράγωνα που πρόκειται να αξιοποιηθούν. Πρόκειται για τις πρώην αποθήκες “Βόμβα” (σ.σ. πήραν το όνομα τους από τον πρώην ιδιοκτήτη του ακινήτου) συνολικής επιφάνειας 4.000 τ.μ. όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν γραφειακοί χώροι 10.500 τ.μ.. Στο τμήμα αυτό του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2016 συνεργάζεται και η εταιρεία επενδύσεων ακινήτων Grivalia Properties.

Στα άλλα δύο κτήρια δρομολογούνται ξενοδοχειακή μονάδα, επιπλωμένες κατοικίες, πολυχώρος εκδηλώσεων, εμπορικά καταστήματα, υπόγειο πάρκινγκ και το Μουσείο Παπαστράτος. Συνολικά το ύψος της επένδυσης αναμένεται να διαμορφωθεί σε 100 εκατ. ευρώ σε βάθος εργασίας ενώ θα προσφέρει περίπου 5.000 θέσεις εργασίας. Μεταξύ της Dimand και του Δήμου Πειραιά ο οποίος έχει τα δικά του σχέδια ανάπλασης για την περιοχή του Αγίου Διονυσίου έχει δρομολογηθεί μνημόνιο συνεργασίας καθώς υπάρχουν σκέψεις για την μετατροπή της οδού Γραβίας σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Dimand σημαντικό ρόλο στην επένδυση τους στην περιοχή έπαιξε η αξιοποίηση του λιμανιού από την Cosco καθώς και ότι σε πολύ μικρή απόσταση θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος αστικός συγκοινωνιακός κόμβος (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός) στον ευρύτερο χώρο της πρωτεύουσας.

Σε δημοσιογραφική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις “Προορισμός Παπαστράτος”, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης ανέφερε ότι “η Dimand Real Estate ήθελε να κρατήσει την ψυχή των κτιρίων της Παπαστράτος ζωντανή και να τα αξιοποιήσει και έτσι βρήκαμε μαζί τρόπους να συνεχίσουμε την πορεία μας εδώ στον Πειραιά όπου ξεκίνησε η πρώτη παραγωγή τσιγάρων στην Ελλάδα”. Ο κ. Χαρπαντίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο αξιοποίησης των ιστορικών κτιρίων της Παπαστράτος και τόνισε ότι αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται η Ελλάδα, ένα συνδυασμό παραγόντων και βήμα – βήμα πρόοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα