Μάχη με τις φλόγες σε Μέγαρα και Ανατολική Μάνη

Μάχη με τις φλόγες σε Μέγαρα και Ανατολική Μάνη

Νέα φωτιά ξέσπασε το βράδυ στην Ανατολική Μάνη νοτιότερα από το μεγάλο μέτωπο, στην περιοχή της Κοκκάλας. Ποια μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο

Σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές στην Ανατ. Μάνη και στα Μέγαρα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν από τη νύχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, η Πάτρα, οι δύο φωτιές στην Κρήτη και η Κέρκυρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο 12ωρο, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια.

Νέα φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ και πάλι στην Ανατολική Μάνη αλλά πολύ νοτιότερα, περίπου 10 χλμ. από το μεγάλο μέτωπο που επί τρεις ημέρες καίει μεταξύ Κότρωνα και Παρασυρού, με την διαφορά για το μεγάλο πύρινο μέτωπο, ότι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το νότιο μέτωπο, δηλαδή αυτό του Κότρωνα. Ζημιές σε σπίτια τόσο εκεί όσο και στον Παρασυρό.

Σε ό,τι αφορά, το νέο πύρινο μέτωπο, αυτό ξέσπασε μεταξύ Νυμφίου και Κοκκάλας. Διάσπαρτα σπίτια υπάρχουν στην περιοχή, ωστόσο δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος γι αυτά. Στο σημείο επιχειρούν 50 άντρες με 21 οχήματα, 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα καναντέρ.

Στο βόρειο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που καίει επί 3 ημέρες, παραμένουν 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 12οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ήδη η εικόνα και εκεί έχει βελτιωθεί κατά πολύ και γι αυτό έμειναν οι μισές δυνάμεις.

Παραμένει επίσης σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση, σε αραιοκατοικημένη περιοχή χωρίς επίσης να κινδυνεύουν άμεσα σπίτια, στην Αγία Μαρκέλλα, στο Πανόραμα Μεγάρων. Στο σημείο επιχειρούν 24 άντρες της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Τρίτη 04 Ιουλίου 2017 σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη 04 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο πύρινο μέτωπο στη Μάνη. Μαίνονται οι φωτιές σε Πάτρα και Μέγαρα

SHARE:

24Media Network