Παρανόηση λέει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί χαμένων προσφύγων στην Χίο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ (EUROKINISSI)
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Ο συντάκτης του ρεπορτάζ μπέρδεψε τους 66 που έφυγαν την Δευτέρα για Τουρκία και πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανεισδοχής με τους 166 πρόσφυγες που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου και έτσι έβγαλε το νούμερο των 100 δήθεν αγνοουμένων", ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο News247

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η είδηση πως η ΕΛ.ΑΣ. έχασε 100 πρόσφυγες στο νησί της Χίου που ήταν να απελαθούν σήμερα πίσω στην Τουρκία, κατ’ εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου αυτή η είδηση όπως έχει μεταδοθεί είναι λανθασμένη και ίσως οφείλεται κατά τις εκτιμήσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. σε παρανόηση γύρω από τα αριθμητικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στο News247, ενδεχομένως ο αρχικός συντάκτης αυτής της είδησης, η οποία και αναπαράγεται από το πρωί, έσφαλε μπερδεύοντας τους 166 συνολικά πρόσφυγες που έχουν κάνει αίτημα παροχής ασύλου με εκείνους που πληρούν τις προϋποθέσεις επανεισδοχής.

Εν ολίγοις την περασμένη Δευτέρα από τους συνολικά 202 που επέστρεψαν στην Τουρκία, οι 66 προέρχονταν από την Χίο και με το σκεπτικό ότι ήταν 166 εκείνοι που έκαναν το αίτημα παροχής ασύλου, ενδεχομένως να έγινε η παρανόηση από τον συγκεκριμένο συντάκτη όπως αναφέρει ο αξιωματικός της Αστυνομίας και να θεώρησε ότι λείπουν 100 ακόμη άτομα…

Ωστόσο, προσθέτει πως αυτά τα 166 άτομα δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους που πληρούν τις προϋποθέσεις επανεισδοχής και στην πλειονότητά τους αυτοί οι πρόσφυγες που έχουν προβεί σε σχετικά αιτήματα παροχής ασύλου βρίσκονται εντός του Hot Spot της ΒΙΑΛ, ενώ την ίδια ώρα πρόσφυγες και μετανάστες στην Χίο βρίσκονται σε άλλα δύο σημεία του νησιού και συγκεκριμένα στο Λιμάνι και στην Σούδα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά καμία επανεισδοχή προς την Τουρκία, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network