Παρέμβαση Κικίλια για νοσοκομείο Λήμνου: Προκηρύσσονται τρεις θέσεις παθολόγων

Δωμάτιο νοσοκομείου - Φωτογραφία αρχείου
Δωμάτιο νοσοκομείου - Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υπουργείου Υγείας στο θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Λήμνου, εξαιτίας της οποίας η μία και μοναδική παθολόγος του νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκεται σε εφημερία καθημερινά εδώ και έναν μήνα.

Υποστελέχωση του νοσοκομείου Λήμνου καταγγέλλει η μοναδική παθολόγος που εφημερεύει καθημερινά εδώ κι έναν μήνα. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 η Ερμιόνη Κιτρομυλίδη «κάθε μέρα βλέπουμε, μαζί με την ειδικευόμενη, από 25 έως 35 περιστατικά. Υπάρχουν περίπου 15 νοσηλευόμενοι, ενώ τα βαριά περιστατικά διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία».

Τόνισε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να υπογράψει σύμβαση με ιδιώτες γιατρούς, που θα αμείβονται με μπλοκάκι.

ADVERTISING

Κατά την ίδια, τη Δευτέρα κινήθηκε η διαδικασία να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο Άμυνας ώστε να έρθει ο στρατιωτικός γιατρός του νησιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας, «προκηρύσσονται άμεσα τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών παθολόγων που θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο».

«Για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο ιατρούς παθολόγους, διάρκειας δύο μηνών» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

SHARE:

24Media Network