Παρέμβαση Τσίπρα για το Κολαστήριο. Ζήτησε άμεση λύση

Παρέμβαση Τσίπρα για το Κολαστήριο. Ζήτησε άμεση λύση

Λύση στο θέμα του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού αναζητά η κυβέρνηση. Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Παρασκευόπουλο. Σοβαρές καταγγελίες από τους κρατούμενους, που προχωρούν σε απεργία πείνας και απέχουν από τη φαρμακευτική τους αγωγή

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι λόγω των άθλιων συνθηκών, 8 μήνες μετά τις υποσχέσεις για λύση του προβλήματος, προχώρησαν σε απεργία πείνας, ενώ εδώ και 23 μέρες απέχουν από τη φαρμακευτική αγωγή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ενημερώθηκε για την κατάσταση και ζήτησε να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αρμόδια υπουργεία, εξετάζονται λύσεις όπως το να ενταχθεί το νοσοκομείο Κορυδαλλού στο ΕΣΥ ή να το αναλάβει το Αττικο Νοσοκομείο.

Όπως ενημέρωσαν μέσω του λογαριασμού @kolastirio στο Twitter, οι κρατούμενοι δεν αντέχουν τις άθλιες συνθήκες κράτησης και το γεγονός ότι χάνονται συχνά ζωές, εξαιτίας της ουσιαστικής κρατικής εγκατάλειψης.

Χαρακτηριστικά, οι ασθενείς κρατούμενοι αναφέρουν "μετράμε τους νεκρούς μας στο κολαστήριο του Κορυδαλλού" και ενημερώνουν ότι υπάρχουν άλλοι δύο ασθενείς από τις φυλακές που είναι ετοιμοθάνατοι σε δημόσια νοσοκομεία.

"Οι συνθήκες που επικρατούν στο @kolastirio  είναι ενδεικτικές του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Είναι ο καθρέφτης της ξεφτίλας μας", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο twitter, ενώ λίγο παρακάτω ότι 50 οροθετικοί ασθενείς που δεν έχουν καμία είδους ιατρική/νοσηλευτική περίθαλψη, κρατούνται σε κελιά - τουαλέτα.

Σημειώνεται ότι στς 6 Δεκεμβρίου ακόμη ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο πέθανε μέσα στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Οι ασθενείς κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί και τους έχει αφήσει να σαπίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#kolastirio 8 μήνες μετά. Η κυβέρνηση ξέχασε τους ασθενείς του νοσοκομείου Κορυδαλλού

SHARE:

24Media Network