Πάσχα: Η κατάσταση των τραυματιών από βεγγαλικά και κροτίδες – Στη ΜΕΘ 27χρονος

Πάσχα: Η κατάσταση των τραυματιών από βεγγαλικά και κροτίδες – Στη ΜΕΘ 27χρονος
Πυροτεχνήματα στη Θεσσαλονίκη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται οι περισσότεροι από όσους τραυματίστηκαν από κροτίδες και βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης. Σε σοβαρή κατάσταση ο 27χρονος τραυματίας από το Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από βεγγαλικά, δυο εκ των οποίων υπέστησαν ακρωτηριασμό στα δάκτυλα, κατά το βράδυ της Ανάστασης ενώ σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται 27χρονος τραυματίας από το Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Στο χωριό Μάσσαρι στη Ρόδο, ένα 7χρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε από βεγγαλικά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο πρόσωπο.

“Νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα. Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες. Θα πρέπει να υπάρξει αστυνόμευση σε κάθε χωριό” τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.

Στο Αγκρίστρι, έκρηξη κροτίδας είχε ως αποτέλεσμα ένα 14χρονο αγόρι να χάσει τέσσερα δάκτυλα του αριστερού του χεριού, ενώ στη Σύμη, 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και στο χέρι και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα παιδιά χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στο στάδιο αποκατάστασης.

Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στην ενορία του Αγίου Βασιλείου, με τον έναν να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο “Γ.Ν.Α Γεννηματάς” στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται μέχρι στιγμής διασωληνομένος στη ΜΕΘ, καθώς τραυματίστηκε σε τράχηλο και λαιμό.

Τέλος, στην Πύλο ένα 9χρονο προσφυγόπουλο υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλου στο χέρι από κροτίδα και διακομίστηκε και αυτό στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Τραυματισμοί σημειώθηκαν και στην Αθήνα. Νεαρός που τραυματίστηκε από δυναμιτάκι δήλωσε στην ΕΡΤ, “Όπως πήγα να το ανάψω κάηκα κατευθείαν… Πάω να το πιάσω, το παίρνω, το ανάβω. Με το που πάω να το πετάξω σκάει κατευθείαν.

“Στην ατυχία τους ήταν τυχερός που δεν έχασε κανένα δάχτυλο. Τα παιδιά να μην ασχολούνται καθόλου με αυτά τα πράγματα γιατί σκάνε και γκαζάκια και χίλια δύο και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το πράγμα. Όπως είπα στον γιο μου αυτά πρέπει να σταματήσουν γιατί μπορεί να γίνουν χειρότερα. Όπως ήταν ένα παιδάκι προηγουμένως με 4 δάχτυλα κομμένα” ανέφερε στην ΕΡΤ ο πατέρας του παιδιού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα