Πατούλης για την εορταστική φωτογραφία: Μπορεί ορισμένοι να μην συμφωνούν με τον τρόπο που έχουμε διακοσμήσει το σπίτι μας

Πατούλης για την εορταστική φωτογραφία: Μπορεί ορισμένοι να μην συμφωνούν με τον τρόπο που έχουμε διακοσμήσει το σπίτι μας

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου απαντά στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την ανάρτηση μιας φωτογραφίας με την οικογένειά του στο facebook μέσα στις γιορτές. "Διαμένω στο πατρικό της συζύγου μου, όπως χιλιάδες μεσοαστικές οικογένειες" σημειώνει

Μετά τις δεκάδες αναπαραγωγές και τη σφοδρή κριτική για τη φωτογραφία από μια οικογενειακή στιγμή με αφορμή τα Χρόνια Πολλά, ο Γ. Πατούλης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά σε όσους πιστεύει πως τον συκοφαντούν. Όπως αναφέρει γνωρίζει καλά το "παιχνίδι της επικοινωνίας" στα πλαίσια του οποίου γράφονται πολλά αρνητικά σχόλια, δεν είναι όμως διατεθειμένος να ανεχθεί το ψέμα και τη συκοφαντία.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ορισμένα δημοσιεύματα επιχείρησαν να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα για εκείνον και την οικογένειά του. Ο κ. Πατούλης σημειώνει πως το σπίτι στο οποίο διαμένει δεν βρίσκεται ούτε στην Εκάλη, ούτε στην Πολιτεία, αλλά στην Πεύκη, ενώ το σπίτι του ανήκει στους γονείς της συζύγου του και εκεί διαμένει από το 1988. Όπως αναφέρει μάλιστα το σπίτι του είναι ένα σαν αυτά "που διαθέτουν χιλιάδες μεσοαστικές ελληνικές οικογένειες, των οποίων τα μέλη δουλεύουν πολλές ώρες το 24ωρο για να διατηρήσουν ένα ευπρεπές επίπεδο ζωής". Σε ό, τι αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία πάντως, ο κ. Πατούλης προέτρεψε όποιον το επιθυμεί να δει το αναρτημένο Πόθεν Έσχες του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου αντέκρουσε όμως και τα σχόλια για την αισθητική του χώρου, λέγοντας πως "κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να διαμορφώνουμε το χώρο που θα ζούμε ως οικογένεια σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια". Επιπλέον, ο Γ. Πατούλης επιτέθηκε σε όσους αναφέρθηκαν στη μητέρα του, λέγοντας πως πρόκειται για μια φτωχή γυναίκα και χήρα που μπόρεσε να αναθρέψει σωστά τα δυο της παιδιά και να τα σπουδάσει.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ TOY ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, ανήρτησα στην προσωπική μου σελίδα στο facebook μια οικογενειακή φωτογραφία, για να στείλω με τον τρόπο αυτό τις ευχές της οικογένειας μου για Καλή Χρονιά σε όλους τους φίλους μου. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι η φωτογραφία αυτή θα γινόταν αφορμή για να  ξεσπάσει ένας απίστευτος κι αδικαιολόγητος σε ένταση και αρνητικά σχόλια «επικοινωνιακός πόλεμος» σε βάρος του προσώπου μου και της οικογένειας μου.

Ως άνθρωπος που ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες με τα κοινά, έχω μάθει να αντιμετωπίζω με ανοχή και κατανόηση τα αρνητικά σχόλια,  όταν αυτά προέρχονται είτε από κακόβουλους ανθρώπους, είτε από πολιτικούς μου αντιπάλους. Γνωρίζω καλά πως παίζεται το «παιχνίδι της επικοινωνίας». Αυτό όμως που δεν πρόκειται ποτέ να ανεχθώ είναι το ψέμα, η συκοφαντία και η προσπάθεια κάποιων να  με παρουσιάσουν ως άνθρωπο διαφορετικό από αυτόν που πραγματικά είμαι.

Θα ήθελα λοιπόν να ξεκαθαρίσω καταρχήν πως η φωτογραφία αυτή ελήφθη μέσα στο σπίτι μου. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα (κι όχι για κάποια βίλα) που βρίσκεται στην Πεύκη (κι όχι στην Εκάλη ή την Πολιτεία), στο οποίο ζω από το 1988 μαζί με τη σύζυγό μου. Το διαμέρισμα αυτό ανήκε στους γονείς της και μας το παραχώρησαν για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες στέγασης.  Είναι ένα σπίτι σαν αυτά που διαθέτουν χιλιάδες μεσοαστικές ελληνικές οικογένειες, των οποίων τα μέλη δουλεύουν πολλές ώρες το 24ωρο για να διατηρήσουν ένα ευπρεπές επίπεδο ζωής.

Τα εισοδήματα μου και γενικότερα η περιουσιακή μας κατάσταση δεν είναι κρυφή, αφού εκ του Νόμου είμαι υποχρεωμένος να έχω δημόσια αναρτημένο το οικογενειακό μου Πόθεν Έσχες. Επειδή λοιπόν δεν έχω να κρύψω τίποτα, θεώρησα απολύτως ανθρώπινο να αναρτήσω μια οικογενειακή φωτογραφία από το χώρο του σπιτιού μου, το οποίο ούτε παλάτι είναι, ούτε χρυσό είναι όπως θέλουν κάποιοι για προφανείς λόγους να παρουσιάσουν.

Μπορεί ορισμένοι να μην συμφωνούν με την αισθητική του χώρου και τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να διακοσμήσουμε το σπίτι μας, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να διαμορφώνουμε το χώρο που θα ζούμε ως οικογένεια σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια.

Πολύ περισσότερο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χλευάζει το πρόσωπο της μητέρας μου με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς.  Μιας γυναίκας η οποία ήταν φτωχή και χήρα και μπόρεσε να αναθρέψει σωστά τα δυο της παιδιά και να τα σπουδάσει. Τα προσβλητικά αυτά σχόλια τα επιστρέφω ολόκληρα σε όσους απερίσκεπτα τα ξεστόμισαν.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους φίλους μου ότι  η προσπάθεια συκοφάντησης της οικογένειας μου δεν πρόκειται να με εμποδίσει να συνεχίσω να εργάζομαι με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Αμαρουσίου, καθώς και να αναπτύσσω κοινωνικού περιεχομένου δράσεις και πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας το θεσμικό μου ρόλο τόσο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, όσο και στο χώρο της Υγείας, για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

Τη σημασία και την αξία αυτών των κοινωνικών πρωτοβουλιών κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει και να την ακυρώσει, μέσα από την κακοπροαίρετη επικοινωνιακή «αξιοποίηση» μιας οικογενειακής φωτογραφίας.

Εύχομαι σε όλους και πάλι Καλή Χρονιά, με περισσότερη αγάπη, ανθρωπιά και αλληλεγγύη και λιγότερη εμπάθεια και μικροψυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η οικογένεια Πατούλη σας εύχεται καλή χρονιά. Με αυτή τη φωτογραφία

SHARE:

24Media Network