Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: “Εγκληματική δράση οι θάνατοι των τριών κοριτσιών”

Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: “Εγκληματική δράση οι θάνατοι των τριών κοριτσιών”
Οι γονείς των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα INTIME NEWS

Ξεκαθαρίζει πλέον το τοπίο στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα. "Εγκληματική δράση" χαρακτηρίζει τους θανάτους τους ο Γρηγόρης Λέων.

Για “εγκληματική δράση” κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας για την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ κι ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι προσήχθη η Ρούλα Πισπιρίγκου και οδηγείται στη ΓΑΔΑ, ο κ. Λέων είπε τα εξής: Μιλάμε για μια ισχυρή πιθανότητα για εγκληματική ενέργεια από κάποιο εξωγενή παράγοντα. Με το πέρας των αποτελεσμάτων και την έκθεση του ιατροδικαστή θα έχουμε και την ακριβή αιτία θανάτου που για να τρέχουν αυτές οι εξελίξεις, μιλάμε για μια εγκληματική ενέργεια”.

Και πρόσθεσε: “Για το τρίτο περιστατικό είχαμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας και είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Για τα άλλα δύο παιδιά σας θυμίζω πως αρχικά είχαμε παθολογικές αιτίες και τοξικολογικές εξετάσεις αρνητικές. Φαντάζομαι πως θα υπάρξουν σκέψεις για συναξιολόγηση με τα ευρήματα της τρίτης νεκροτομής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έχουμε την ίδια αιτία θανάτου και στα τρία περιστατικά. Στα δύο πρώτα ο θάνατος ήταν εντελώς αιφνίδιος, αλλά το τρίτο κοριτσάκι παιδεύτηκε απ’ ό,τι φαίνεται αρκετά.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις με τα δεδομένα που έχουμε μένει ότι σίγουρα πρόκειται για έναν εξωγενή παράγοντα, ένας παράγοντας που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια. Είναι βέβαιο πως συνδέονται οι τρεις υποθέσεις, δεν υπάρχει γενετικός παράγοντας. Αυτό που θα δούμε είναι αν ο εξωγενής παράγοντας είναι κοινός”.

“Ο θάνατος από ασφυξία είναι ένας δύσκολος θάνατος να διαγνωστεί ειδικά στα παιδιά. Αν η ουσία στο τρίτο περιστατικό είναι σε τέτοια δόση που να είναι θανατηφόρος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προκάλεσε τον θάνατο. Αν είναι μικρότερη μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά για να επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα