Πάτρα: Κραχ στην οικονομία λόγω αναβολής του καρναβαλιού

Πάτρα: Κραχ στην οικονομία λόγω αναβολής του καρναβαλιού
Παρέλαση καρναβαλιστών στην Πάτρα Eurokinissi

Το 50% άγγιξε η μείωση στο χώρο της διαμονής στην Πάτρα, από την αναβολή του καρναβαλιού, λόγω κορονοϊού. Αντίστοιχη πτώση του τζίρου σημειώθηκε σε εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και ΚΤΕΛ.

Άσχημα μαντάτα για την τοπική οικονομία κατά το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού καρναβαλιού λόγω κορονοϊού και ματαίωσης των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των επαγγελματιών της πόλης στο χώρο της εστίασης και αναψυχής σημειώθηκε πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι κατά 50% με την κατάσταση να είναι πιο επώδυνη στα περιφερειακά καταστήματα.

Πεσμένη κατά 45 με 50% ήταν η κίνηση και στο χώρο της διαμονής με τα ξενοδοχεία να βλέπουν τις κρατήσεις να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο στα περιφερειακά ξενοδοχεία τα οποία σε άλλες περιόδους επίσης γέμιζαν.

Στα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με την πρώτη εικόνα και τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ζαφειρόπουλος σημειώθηκε πτώση τζιρου κατα 40% , ενώ μειωμένη κατά 45% ήταν η κίνηση και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα