Πάτρα: Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τον 6χρονο από τα Γρεβενά

Πάτρα: Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τον 6χρονο από τα Γρεβενά
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών Eurokinissi

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο 6χρονος που υπέστη ανακοπή καρδιάς. Τι δηλώνει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων.

Σοβαρότατη παραμένει η κατάσταση του 6χρονου που υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στα Γρεβενά και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

«Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο 24ωρο και μετά θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του», ανέφερε σχετικά με την υγεία του παιδιού ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως επεσήμανε έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία γονιδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Παράλληλα, στον 6χρονο ασθενή έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου (ψύξη εγκεφάλου), ώστε να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα.

Σε ερώτηση για την αιτία που προκάλεσε την ανακοπή, ο κ. Ηλιάδης απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να πάνε όλα καλά με την υγεία του παιδιού και εφόσον συμβεί αυτό, θα μπορεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις (στο Ωνάσειο), ώστε να διερευνηθεί τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή.

Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, όπου μεταφέρθηκε αρχικά, έδωσαν “μάχη” για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του και το διασωλήνωσαν. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με γιατρό, αναχώρησε το βράδυ της Τρίτης (03/01) από τα Γρεβενά για να μεταφέρει το 6χρονο αγοράκι.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην διάρκεια της διακομιδής το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χάλασε, ενώ κινούνταν στην Ιόνιο Οδό. Ειδοποιήθηκε άλλο ασθενοφόρο που παρέλαβε αμέσως το 6χρονο αγόρι συνεχίζοντας την μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, όπου έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (04/01).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα