Πάτρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Συχαινά – Εκκενώθηκαν σπίτια

Πάτρα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Συχαινά – Εκκενώθηκαν σπίτια
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες Eurokinissi

Φωτιά ξέσπασε τη νύχτα σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στα Κάτω Συχαινά Πάτρας και στους Αμπελόκηπους κοντά στον οικισμό. Δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Βελτιωμένη είναι το πρωί της Πέμπτης η εικόνα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από αργά τη νύχτα και μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στα Κάτω Συχαινά Πάτρας και στους Αμπελόκηπους.

Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε με κατεύθυνση τον οικισμό των Συχαινών και δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής να εκκενωθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βοήθησαν στην εκκένωση των σπιτιών από τους κατοίκους και στην μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

Η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς Αμπελόκηπους, ενώ οι άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο της πυροσβεστικής.

Στο σημείο κατέφθασαν ενισχύσεις και από όμορους νομούς στην περιοχή και πλέον συνολικά καταφτάνει μία δύναμη αποτελούμενη από 72 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.






Οι πυροσβέστες που επιχειρούν στο σημείο έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες μπροστά από το οικισμό σε μία ύστατη προσπάθεια να τον προστατέψουν στο μέτρο του δυνατού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα