Πάτρα: Οργή για το άγριο “πρωτοχρονιάτικο” bullying σε 35χρονο – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Πάτρα: Οργή για το άγριο “πρωτοχρονιάτικο” bullying σε 35χρονο – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου
Πάτρα EUROKINISSI

Τι κατέθεσε ο 35χρονος άνδρας που υπέστη άγριο bullying σε επιχείρηση αυτοκινήτων στην Πάτρα. Του είπαν να γονατίσει για να πει τα κάλαντα και του έβαλαν φωτιά. Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας.

Ο 35χρονος Ρομ που υπέστη άγριο bullying σε επιχείρηση αυτοκινήτων στην Πάτρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εντοπίστηκε από την Αστυνομία σήμερα Τρίτη (3/1) και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πατρών για να καταθέσει.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πελοπόννησος ο 35χρονος, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως “τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται” ενώ σημείωσε πως είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μάλιστα φέρεται να υποστήριξε πως γονάτισε αυτοβούλως. Ωστόσο, δεν απάντησε στο ερώτημα ποιός του έβαλε φωτιά.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την “Πελοπόννησο”, ο 35χρονος δήλωσε πως επισκέπτεται συχνά τη συγκεκριμένη επιχείρηση αυτοκινήτων, στην οποία αναζητά παλιά υλικά.

pelop.gr

 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για διερεύνηση σε βάθος του περιστατικού κακοποίησης.

Η Αστυνομία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης, συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον χώρο της επιχείρησης και θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση, προκειμένου να το παραδώσει στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος δεν έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής μήνυση εις βάρος των φερόμενων δραστών.

Πελετίδης: “Το ρατσιστικό περιστατικό δείχνει τη σήψη του συστήματος”

Το περιστατικό σχολίασε και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος ανέφερε πως

“Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα