Πάτρα: Σάλος στον ιατρικό κόσμο από τη διαρροή του φακέλου της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Σάλος στον ιατρικό κόσμο από τη διαρροή του φακέλου της Τζωρτζίνας
Η 9χρονη Τζωρτζίνα στην Πάτρα ΙΝΤΙΜΕ

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας εξέφρασε την αγανάκτησή της για τη διαρροή στοιχείων του ιατρικού φακέλου της Τζωρτζίνας. Τα παράπονα που δέχτηκε και η ανάρτησή της.

Δέκτης εντόνων παραπόνων από θεράποντες ιατρούς για τη διαρροή στοιχείων του ιατρικού φακέλου της 9χρονης Τζωρτζίνας έγινε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης (30/03) η Ρούλα Πισπιρίγκου προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής ενώ σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η κ. Μαστοράκου μάλιστα μετά τα έντονα παράπονα που έχουν αναστατώσει την ιατρική κοινότητα της Πάτρας νωρίτερα προχώρησε και σε μία ανάρτηση στο facebook για το θέμα επισημαίνοντας: “Αδιανόητο! Στοιχεία απόρρητου ιατρικού φακέλου και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χωρίς την κατάλληλη ιατρική ερμηνεία σε δημόσια θέα, δεν επιτρέπονται! Παραβίαση αρχής, δεοντολογίας και έλλειψη σεβασμού στο ιατρικό έργο και στα δικαιώματα των ασθενών”.

Μιλώντας στο thebest.gr η κ. Μαστοράκου αναφέρει: “Έλαβα γνώση για διαρροή λεπτομερειών ιατρικού φακέλου παιδιού που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου”, προσθέτοντας πως “αυτό καταρχήν είναι παράβαση της νομοθεσίας περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και δευτερευόντως δεν μπορεί να ερμηνεύει ο καθένας, πέρα από τους θεράποντες ιατρούς”.

Η κ. Μαστοράκου μάλιστα αναφέρει πως έγινε δέκτης παραπόνων από τους θεράποτες ιατρούς για το γεγονός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν έφυγαν μέσα απο το νοσοκομείο του Ρίου, γεγονός που έχει προκαλέσει εντάσεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς οι γιατροί ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει.

Θυμίζουμε πως το εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον έλληνα τοξικολογο, Νίκο Ράϊκο έχει επιστρέψει εδώ και ημερες τα αποτελέσματα του ποσοτικού ελέγχου της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου κοριτσιού στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιανη ο οποίος καλείται να προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση και να παραδώσει πλέον την έκθεση του, με σαφή αιτία θανάτου, στο Ανθρωποκτονιών.

Η κατασταλτική – αναισθητική ουσία

Η ουσία-αίνιγμα (αναισθητική-κατασταλτική) η οποία έχει ανευρεθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα με αποτέλεσμα να ζητηθεί ο επανέλεγχος από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε το eReportaz από το Σάββατο, είναι φαρμακευτική και δεν μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί εύκολα από φαρμακείο, αλλά από άλλα εξειδικευμένα καταστήματα.

Δεν έχει καμία σχέση με το σχήμα το οποίο χορηγούνταν στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε η Τζωρτζινα εξαιτίας της τετραπληγίας την οποία αντιμετώπιζε εξαιτίας της πρώτης ανακοπής που υπέστη αιφνιδίως στις 11 Απριλίου 2021 και οφείλεται -όπως όλα δείχνουν- σε ασφυξία.

Οι ερευνητές της υπόθεσης, όπως αναφέρει το eReportaz, πλέον καλούνται να βρουν ποιος και γιατί προμηθεύτηκε τη συγκεκριμένη ουσία, εάν χορηγήθηκε από γιατρό η νοσηλευτικό προσωπικό η κάποιον τρίτο. Την ίδια στιγμή ο κ. Μπουζιάνης καλείται πλέον μα εξηγήσει εάν η χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας ακόμη και σε υπέρμετρη δόση μπορεί να επιφέρει θάνατο η επέδρασε μαζί με το φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε η Τζωρτζινα και προκάλεσε το δυστυχές συμβάν στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα