Πάτρα: Τα ερωτήματα των γιατρών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών μετά τη συνέντευξη των γονιών

Πάτρα: Τα ερωτήματα των γιατρών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών μετά τη συνέντευξη των γονιών
pelop.gr

Τα σημεία της συνέντευξης των γονιών των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που πέθαναν, τα οποία προβληματίζουν τους γιατρούς. "Καμία δεν θα άφηνε το παιδί της στο νοσοκομείο για να είναι σπίτι της", λέει η μητέρα μεταξύ άλλων.

Ερωτήματα δημιουργήθηκαν στην ιατρική κοινότητα μετά τη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που πέθαναν μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτά είναι τα εξής:

  • Η μητέρα των κοριτσιών περιέγραψε πως η Μαλένα έμεινε εννέα ημέρες στο νοσοκομείο και ένα 24ωρο πριν καταλήξει έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία. Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως εκείνη την ημέρα το παιδί έκανε την ενέσιμη χημειοθεραπεία και το κορίτσι είχε πάρει χάπια, τα οποία είχαν αποδώσει τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή, η ενέσιμη χημειοθεραπεία ξεκίνησε την ένατη ημέρα και μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες οι γιατροί είχαν αναφέρει ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και ότι η κατάσταση είναι ιάσιμη.
  • Οι γιατροί ανησύχησαν και ξαφνιάστηκαν όταν πέθανε αιφνίδια η Μαλένα. Το πόρισμα του ιατροδικαστή μιλά για ηπατική ανεπάρκεια και οι γιατροί απορούν για το πως βρέθηκε αυτό το πρόβλημα.
  • Ως προς τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε δεν δείχνει αν έχει πεθάνει από ανακοπή. Οι γιατροί λένε πως το αίμα στο πανάκι θα προέκυπτε εάν το βρέφος είχε κάποιο πνευμονολογικό πρόβλημα ή πνευμονικό οίδημα.
  • Παράλληλα, οι γιατροί λένε πως η Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν στην ΜΕΘ δεν εμφάνιζε συμπτώματα, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους μόλις το παιδί γύριζε σε απλή κλίνη. Μάλιστα, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» υπήρξε μεγάλη αναστάτωση από τον ξαφνικό θάνατο της Τζωρτζίνας και το νοσοκομείο κάλεσε την εταιρία που είχε βάλει τον απινιδωτή για να δουν εάν λειτουργεί καλά. Ξεκαθαρίζεται πως όταν οι γιατροί κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του βηματοδότη λόγω ξαφνικής βραδυκαρδίας θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό να υπήρχε εξωτερικό αίτιο όχι ως προς το μηχάνημα, αλλά το παιδί.

“Καμία μαμά δεν θα άφηνε το παιδί της στο νοσοκομείο για να είναι σπίτι της” λέει η μητέρα της Τζωρτζίνας

Οι γονείς των κοριτσιών μίλησαν στο STAR για τα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν τα παιδιά τους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τις εξετάσεις τους και τελικά τον θάνατό τους, ενώ απάντησαν ανοιχτά σε όσα γράφονται και υπονοούνται για την εμπλοκή της μητέρας.

“Λογω covid δεν μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο” είπε η μητέρα των παιδιών. “Καμία μαμά δεν θα άφηνε το παιδί της στο νοσοκομείο” είπε και χαρακτήρισε “ανόητη” την έμφαση που δίνεται τόσο στο γεγονός αυτό αλλά και στην απουσία γιατρών απο τον θάλαμο λέγοντας πως κανένας ασθενής δεν εχει όλη την ώρα γιατρό και νοσηλευτή από πάνω του.

Για το αν εχει πειραχθεί ο απινιδωτής, απάντησε ο πατέρας των παιδιών:

Ο απινιδωτής για να πειραθχεί πρέπει να έρθει ο τεχνικός της εταιρείας, ή ο γιατρός, με συγκεκριμένη συσκευή, και να ρυθμίσει του παλμούς ή την απνεργοποίησή του”.

Για την τελευταία βραδυκαρδία, για την οποία ειπώθηκε οτι κατέγραψε ο απινιδωτής, η μητέρα είπε οτι είχαν προηγηθει πολλές άλλες και η τελευταία προέκυψε απο την πτώση του οξυγόνου και την αιτία “ευελπιστούμε να μάθουμε τώρα. Εξωγενείς παράγοντες μπορεί να υπάρξουν…  Πώς, γιατί,κλπ πιστεύω να να μας το λύσουν και αυτό το κομμάτι”.

Για την κόρη της Ίριδα είπε οτι την βρήκε νεκρή η αδερφή της κι οτι η ίδια προσπάθησε να της κάνει ανάνηψη στην κουζίνα αλλά δεν τα κατάφερε. Πρόσθεσε οτι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν την αιτία η οποία ηταν σπάνιο σύνδρομο.

Για την Μαλένα είπαν οτι γεννήθηκε υγιέστατη και οτι μια μέρα ξύπνησε με πλησμένους λεμφαδένες. Μετά απο εξετάσεις διαγνώστηκε με λευχαιμία και 23 ώρες μετά την πρώτη της χημειοθεραπεία, κατέληξε. “Έγινε νεκροψία, έγιναν τοξικολογικές βγήκαν καθαρές και έγιναν οι ιστολογικές και μας βγήκε ηπατική ανεπάρκεια. Βάσει γιατρών δεν ήταν εμπεριστατωμένο. Και έτσι κινηθήκαμε νομικά βάσει του πορίσματος”.

Για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η μητερα της είπε οτι το δεύτερο βράδυ μετά την νοσηλεία της στο νοσοκομειο, έκανε ένα επεισόδιο με σπασμούς και πτώση οξυγόνου με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη ΜΕΘ όπου έμεινε ένα 24ωρο και μετά σε δωμάτιο. Τόνισε οτι οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφρεθεί σε μονόκλινο, βάσει της κατάστασής της. Μετά απο 24 ώρες επαναλήφθηκε το επεισόδιο στο οποίο ήταν μπροστά και οι δύο γονείς.

Πρόσθεσε οτι οταν παρουσίασε την πρώτη της βραδυκαρδία οι γιατροί ήταν στο δωμάτιο. Τότε, όπως είπε, ήταν που λειτούργησε ο βηματοδότης γιατί έπεσε κάτω από τους 60 παλμούς. Την ξαναέβαλαν στη ΜΕΘ και στη συνέχεια , όπως λέει, οι γιατροί τους είπαν να πάνε στην Αθήνα, όπου υπάρχει μηχάνημα που καταγραφει τα επεισόδια προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι επιληπτικά ενώ την ίδια ώρα η μαγνητική εδειχνε επιδείνωση της κατάστασης του παιδιού.

“Περιμένουμε μια απάντηση για όλα όσα έχουν συμβεί” είπαν οι γονείς των κοριτσιών τονίζοντας οτι το γεγονός οτι η υπόθεση πήγε στο Ανθρωποκτονιών είναι αυτό που ‘χτυπάει’ στον κόσμο, αλλά δεν σημαίνει κάτι”.
 

“Οπως εχει εξελιχθεί η υπόθεση, θεωρούμε οτι θα πάρουμε απάντηση για όλα, και για το θάνατο των δύο παιδιών μας”, τόνισε ο πατέρας.

Όλη η συνέντευξη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα