Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στη Νιγηρία – Όμηροι τρεις Έλληνες

Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στη Νιγηρία – Όμηροι τρεις Έλληνες
Τάνκερ - Φωτό αρχείου shutterstock

Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει πως ελληνικό εφοδιαστικό-δεξαμενόπλοιο δέχτηκε επίθεση από πειρατές στη θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας, κρατώντας ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες, όλοι Έλληνες.

Πειρατεία έγινε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, στην θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας, στο υπό σημαία Togo πλοίο “Στέλιος Κ” (εφοδιαστικό – δεξαμενόπλοιο) ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας (Κουκιανάκης) με έδρα τον Πειραιά, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Στο πλοίο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, επέβαιναν πέντε Έλληνες Ναυτεργάτες μεταξύ των οποίων και τρία μέλη της ΠΕΝΕΝ. Στην επίθεση επί του πλοίου, που έγινε εν πλω, πιάστηκαν όμηροι ο Πλοίαρχος και οι δύο Ναύτες (όλοι Έλληνες).

Στη συνέχεια οι πρωτεργάτες της πειρατικής επίθεσης αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους τους τρεις Έλληνες ενώ οι υπόλοιποι δύο, ένας ναύτης και ένας μηχανικός παρέμειναν στο πλοίο το οποίο στην συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το λιμάνι του Λάγος.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, η ένοπλη ομάδα που απήγαγε τους Έλληνες Ναυτεργάτες δεν έχει κανένα άγχος εάν η ενέργειά της δημοσιοποιηθεί στη χώρα μας και στην κοινωνία. Εκείνο που προσδοκά είναι η ανταλλαγή των απαχθέντων στη βάση μιας οικονομικής συμφωνίας (λύτρα) για την απελευθέρωσή τους.

Η ΠΕΝΕΝ προέβη ήδη σε έντονα διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ και του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και στο Προξενείο μας στη Νιγηρία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα