Πειθαρχική έρευνα για την απόδραση στον Αυλώνα

Φυλακές ανηλίκων Αυλώνας
Φυλακές ανηλίκων Αυλώνας EUROKINISSI

Θα ελεγχθεί αν σωφρονιστικοί υπάλληλοι σχετίζονταν με την απόδραση δύο ανδρών από τις φυλακές Αυλώνα.

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα, παρήγγειλε η αρμόδια Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα θα αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων. Παράλληλα, έχει δοθεί παραγγελία από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο Σύριος δραπέτης γεννήθηκε το 1998, κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη. Αντίστοιχα, ο Αλβανός, γεννηθείς το 1996, κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

ADVERTISING

Η απόδραση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι δύο κρατούμενοι πήδηξαν την περίφραξη των φυλακών, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό η οποία ενημέρωσε για τη φυγή των δύο ανδρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Βίος και Πολιτεία" ο ένας από τους δύο δραπέτες των Φυλακών Αυλώνα

Επεισοδιακή απόδραση δύο κρατουμένων από τις Φυλακές Αυλώνα

SHARE:

24Media Network