Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ζητά την κήρυξη περιοχών της Ρόδου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ζητά την κήρυξη περιοχών της Ρόδου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε εκδήλωση Eurokinissi

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 είπε ότι η Ρόδος δοκιμάστηκε επί δύο μέρες με ανέμους 115 χλμ/ω και έντονες βροχοπτώσεις.

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών των δημοτικών κοινοτήτων Μαλώνας, Αρχαγγέλου, Πυλώνας, Κοσκινού και Αφάντου, στο νησί της Ρόδου ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Με κατεπείγον έγγραφό του την Παρασκευή ο περιφερειάρχης ζητεί την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας, μετά από αίτημα του Δήμου Ρόδου, των Δημοτικών Κοινοτήτων που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους της 5ης Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο Περιφερειάρχης είπε ότι το νησί δοκιμάστηκε επί δύο μέρες με ανέμους που έπιασαν τα 115 χλμ την ώρα, δηλαδή 11 μποφόρ, κι έντονες βροχοπτώσεις.

Σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, σε επιχειρήσεις και σπίτια.

Συνεργεία του Δήμου καταγράφουν τις ζημιές ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αντιμετώπισή τους.

Οι περιοχές που επλήγησαν είναι πολύ τουριστικές και τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι γρήγορα, καθώς τέλη Μαρτίου ανοίγει η σεζόν, κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα