Περίπου 1.500 παράνομοι μετανάστες επιστράφηκαν τον Αύγουστο στις χώρες καταγωγής τους

Στιγμιότυπο από το αστυνομικό τμημα της Κω την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, όπου μετανάστες από το Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές περιμένουν προκειμένου να πάρουν ταξιδιωτικά έγγραφα.
(EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ)
Στιγμιότυπο από το αστυνομικό τμημα της Κω την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, όπου μετανάστες από το Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές περιμένουν προκειμένου να πάρουν ταξιδιωτικά έγγραφα. (EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ) EUROKINISSI

Στην πλειονότητά τους ήταν Αλβανοί και οι επιστροφές αυτές έγιναν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, άλλοι 1.455 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον Αύγουστο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (1.173 άτομα), το Πακιστάν (92 άτομα), τη Γεωργία (37 άτομα), την Αίγυπτο (26 άτομα), το Ιράκ (17 άτομα), τη Βουλγαρία (15 άτομα), τη Συρία (13 άτομα, που αναχώρησαν οικειοθελώς) και το Μπανγκλαντές (11 άτομα). Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

SHARE:

24Media Network