Περισσότερα από 460 θύματα σε 400 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική

Περισσότερα από 460 θύματα σε 400 τροχαία τον Ιανουάριο στην Αττική

Παρά τον βαρύ φόρο αίματος στους δρόμους της Πρωτεύουσας παραμένουν στην κορυφή οι παραβάσεις που αφορούν υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, χρήση κινητού τηλεφώνου και παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Εξαιρετικά αιματηρός αποδείχτηκε και ο Ιανουάριος από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους της Πρωτεύουσας, αφού σημειώθηκαν συνολικά 400 τροχαία ατυχήματα με 461 παθόντες.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 17 θανατηφόρα με 19 νεκρούς, 14 σοβαρά με 16 σοβαρά τραυματίες και 396 ελαφρά με 426 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 15.463 παραβάσεις από τις οποίες 567 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

· 462 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 56 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

· 1.746 παραβάσεις ορίου ταχύτητας

· 156 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

· 282 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου

· 529 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και

· 543 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Η Τροχαία μέσω της σχετικής της ανακοίνωσης επισημαίνει, ότι «η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα