Ο Μασκ… αστειεύεται για τις ήττες των Ρεπουμπλικάνων – “Δεν λειτούργησαν τα διαστημικά λέιζερ”
Διαβάζεται σε 1'
Ο Μασκ έριξε περίπου 445 εκατ. δολάρια στη μάχη υπέρ των Ρεπουμπλικανών, όμως μετά το κύμα ηττών επέλεξε την ειρωνεία.
- 04 Νοεμβρίου 2026 09:43
Ο Ίλον Μασκ υποβάθμισε το κύμα ηττών των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, επιλέγοντας να αστειευτεί για τα πρωτοφανή ποσά που δαπάνησε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, διέθεσε περίπου 445 εκατ. δολάρια για τη στήριξη Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων σε ορισμένες από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις.
«Μάλλον τα διαστημικά λέιζερ με τα οποία παρεμβαίνω στις εκλογές δεν λειτούργησαν αυτή τη φορά», έγραψε ο Μασκ στο Χ.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και της SpaceX ήταν ο μεγαλύτερος χρηματοδότης των φετινών εκλογών, με τις δαπάνες του να ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες οποιουδήποτε εξωτερικού φορέα που στήριξε τους Δημοκρατικούς.
Πολλοί Δημοκρατικοί έχουν ήδη δηλώσει ότι, μόλις αναλάβουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, σκοπεύουν να διερευνήσουν τόσο τον Μασκ όσο και τη δράση του στο λεγόμενο Υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας, το οποίο είχε προχωρήσει σε εκτεταμένες περικοπές και αποδυνάμωση σειράς ομοσπονδιακών υπηρεσιών.