Πέθανε ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης

O φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης
O φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης FACEBOOK / YANNIS BEHRAKIS

Ήταν επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην χώρα μας. Είχε βραβευτεί με το βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη του προσφυγικού στην Ελλάδα.

«Μια φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, να τον κάνει πιο δίκαιο», έλεγε ο πολυβραβευμένος και διεθνούς φήμης φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 59 ετών. Ήταν επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος (chief Photographer) του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο ξάδερφός του με σχετικό πόστ στο twitter:

ADVERTISING

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στην Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

Στη διάρκεια της καριέρας του έχει καλύψει πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Για τη δουλειά του έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο προσωπικός του λογαριασμός στο Facebook έχει κατακλυστεί από δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης συναδέλφων, φίλων και οικείων προσώπων του προς στην οικογένειά του.

Δείτε ΕΔΩ μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του

SHARE:

24Media Network