Πέθανε η Μαρία Βλάχου, “σύμβολο” της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Πέθανε η Μαρία Βλάχου, “σύμβολο” της νεοφυούς επιχειρηματικότητας
Μαρία Βλάχου Facebook

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 χρονών η Μαρία Βλάχου. Συμβόλισε την νεοφυή επιχειρηματικότητα όταν αποφάσισε μαζί με την αδερφή της να ασχοληθεί με την εκτροφή σαλιγκαριών, έναν κλάδο που αργότερα αναπτύχθηκε.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, η Μαρία Βλάχου. Η ίδια συμβόλισε την νεοφυή επιχειρηματικότητα, όταν αποφάσισε μαζί με την αδερφή της να ασχοληθεί με την εκτροφή σαλιγκαριών, έναν κλάδο που αργότερα αναπτύχθηκε.

Η αδελφή της, Πένυ, εξέφρασε τη λύπη της γράφοντας κάνοντας μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Όπως έγραψε: “Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε, ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία Μας σήμερα έγινε πεταλούδα”.

Η Μαρία Βλάχου γεννήθηκε το 1980. Μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες, έκανε διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία. Πριν από χρόνια την κάλεσαν από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης όπου δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και έπειτα ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Η επιχειρηματική της ενασχόληση ξεκίνησε με ένα τυχαίο τρόπο και η ιδέα της ήρθε σε ένα ταξίδι της στην Ελβετία, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με την αδελφή της και έτρωγε σαλιγκάρια σε ένα εστιατόριο. Η Μαρία Βλάχου επέστρεψε στην Κορινθία, την πατρίδα της, ενώ έμενε και εργαζόταν στις Βρυξέλλες, και μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν το 2007 τη δική τους σαλιγκαροτροφική επιχείρηση.

Με την εταιρεία Fereikos και οι δύο αδερφές κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας δίνοντας τον καθημερινό αγώνα στην αγορά. Τη Μαρία Βλάχου αποχαιρέτισε με μια συγκινητική ανακοίνωση και η Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων:

“Πριν από λίγο χάσαμε μία καλή φίλη, έναν υπέροχο, εξαιρετικά νέο άνθρωπο, μία λαμπρή επιχειρηματία, σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της Ελλάδας που επιμένει και αγωνίζεται, μία νέα κοπέλα που μόλις είχε ξεκινήσει τη δική της οικογένεια. Αυτόν τον αγώνα δεν κατάφερε δυστυχώς να τον κερδίσει. Καλό σου ταξίδι Μαράκι μας, από όλους και όλες μας στην Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων. Η Ένωσή μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά και τους φίλους της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα